Doorgaan naar hoofdcontent

Van stad naar stilte II

We liepen naar het Amsterdamse buitengebied over een lange dijk die is aangelegd om het IJ af te sluiten van de Zuiderzee. Die dijk kwam uit bij de Oranjesluizen en daar ging het even mis. We zouden volgens de routebeschrijving rechtdoor over de sluizen kunnen maar het hek was afgesloten en een bord gaf te kennen dat toegang verboden was. Een hardloper gaf de oplossing. Rechtsaf langs het water en dan over de Schellingwouderbrug naar de dijk waar we de route weer konden oppakken.
Vanaf de brug nam ik deze foto van de sluizen.

Op de Schellingwouderdijk aangekomen vonden we een voetpad wat we volgden tot in het dorp Durgerdam. Onder aan de dijk veel boten, allerlei modellen en groottes en de meesten worden bewoond.

Gestookt moet er ook worden op die boten, op wat voor manier dan ook.

Ik herkende het torentje van Durgerdam al uit de verte. Je zou denken dat het een kerkje is maar het is van alles geweest behalve een kerk. Het wordt wel de Kapel genoemd.

We zijn al meerdere keren al wandelend door Durgerdam gekomen maar het blijft mooi om al die prachtige houten huizen weer te zien en er een paar op de foto te zetten.


Aan een kant het lange lint van huizen, aan de andere kant van de weg water met veel boten en daartussen en wasje wat droog wappert.

Aan het eind van Durgerdam sloegen we linksaf richting Ransdorp en ook daar weer van die fraaie houten huizen. 

Linksaf bij de kerk een straatje in, over een brug en dan de polder in richting Amsterdam. Bovenop een viaduct ligt bushalte Volkstuin en die halte moesten we hebben, we waren precies op tijd. Met de bus naar station Noord, daar de metro naar Centraal  en vandaar ging het met de trein naar Gouda waar onze auto stond. 

Ja, dat openbaar vervoer is nog wel een ding voor deze twee Beren. Alhoewel we al jaren een OV-kaart hebben maken we daar sporadisch gebruik van, Mart eigenlijk helemaal niet. Elke etappe van deze tocht heeft een start- en eindpunt dat goed met het openbaar vervoer te bereiken is en de haltes worden aangegeven in het boekje. Maar dan nog is het voor deze twee dummies een heel avontuur om van a naar b te komen. Deze eerste dag al enige hilarische momenten meegemaakt. Maar we gaan het wel leren en het voordeel is de tijd. Die hebben we genoeg, er staat niemand te wachten aan een begin- of eindpunt.
 

Reacties

Judy zei…
Wat een leuk plaatsje is Durgerdam! Met die houten huizen, en dat wapperende wasgoed.
Ik had nog nooit gehoord van plaatsje, ziet er gezellig Hollands uit!
Emie zei…
Lachen, die OV avonturen. Maar je komt er wel.Wat een leuke wandeling maken jullie.
Sjoerd zei…
Je vraagt je af hoe ze dat hout zolang goed houden. Hier hebben we de rotte kozijnen al een keer vervangen doordat ze kompleet verrot waren.
Bertiebo zei…
Leuk en bijna alles herkenbaar van deze tocht
Edward McDunn zei…
Mooi om te zien hoor, vooral die wapperende was, dat is bijna nostalgisch.
Jolande zei…
Prachtige foto's.
Een beetje nostalgie voor mij, want het is lang geleden dat ik daar geweest ben nadat we verhuisd zijn uit Noord Holland.
KnutzEls zei…
Je verwacht zo'n plaatsje niet onder de rook van Amsterdam
Lies zei…
Het blijft inderdaad mooi daar!
Dat hilarische lezen we misschien ook wel eens...?!
Lie(f)s.
miekequilt zei…
Wat een mooie wandeling. Knap dat het je lukt om zo’n eind te lopen. En die OV kaart? Dat komt zeker goed met jullie.
In de weer zei…
Wat een prachtige wandeling en wat is er veel moois te zien onderweg.
En jullie redden het wel met het o.v, vast en zeker !
Wat een heerlijk boekje kregen jullie, ik wandel graag mee in en rond Amsterdam. Ooit ga ik het zelf doen....
Een prachtige wandeling Marthy. Bekend terrein, maar leuk om via je foto's te zien!