Doorgaan naar hoofdcontent

Van bij ons

Sinds we thuisgekomen zijn uit Frankrijk ben ik aan het ruimen geslagen. Dat doe ik vaak als ik weer hier ben. In september 2020 kwamen we in ons appartement wonen en ik was blij met alle kastruimte die ik daar kreeg. In de inpandige bergruimte en de twee slaapkamers kastenwanden tot aan het plafond. Heerlijk maar verradelijk want ik stouwde tijdens de verhuizing al die grote planken vol met van alles wat ik dacht te moeten bewaren.

Maar langzaam kwam het besef: moet ik dat allemaal wel bewaren. Vooral op de bovenste planken stonden spullen waar ik eens beter naar moest kijken. Nou, dat is ondertussen gebeurd en we zijn al twee keer naar de kringloop gereden en vandaag gaan we nog een keer. Met bijvoorbeeld een doos vol met oude bakvormen die ik zeker nooit meer ga gebruiken.

Deze doos, zo'n hoge van Ikea, stond op een plank boven in de berging. Ik wist wat er in zat, oude foto's en dito lijstjes maar ik heb er al vier jaar niet meer naar omgekeken. Toen we mijn moeders huis uitruimden vond iedereen dat ik de foto's maar mee moest nemen, moeder had ze overal staan.

In ons vorige huis heb ik ooit een stukje wand boven een kastje vol gehangen met dierbare foto's uit mijn en Marts jeugd. Stond heel leuk en die lijstjes met foto's zijn tijdens de verhuzing allemaal in die Ikea doos gegaan.Van Mart waren er niet veel foto's maar van bij ons heel veel. 

Over enkele weken is Mart jarig en dan komt er wat familie. Die mogen dan gaan uitzoeken wat ze mee willen nemen. Daarna mogen de nichten er nog eens naar kijken. Ik heb al die foto's al lang geleden ingescand en ze staan op een harde schijf en op mijn pc. Ik kijk er vaak naar, gebruik ze weleens voor mijn blog maar meer hoef ik er niet mee. De meest dierbaren heb ik al ergens staan of hangen. Niet veel, net genoeg. 

Reacties

Sjoerd zei…
Klinkt eigenlijk best wel vreemd, je dierbaren ophangen. Wat ik had aan foto's heb ik op een gekke dag ook allemaal gedigitaliseerd.
Judy zei…
Ik snap het, het opruimvirus! Het ziet er leuk uit, al die foto's bij elkaar, maar ja. Je hebt ze in ieder geval digitaal.
In de weer zei…
Lekker dat opruimen, bij mij slaat dat meestal toe als het nieuwe jaar is begonnen.
Leuk om de familie er nog een keer naar te laten kijken, dan komen er denk ik nog wel mooi verhalen los, gezellig meestal !
Emie zei…
Mooi dat het allemaal zwart- wit foto's zijn. En ja, heerlijk opruimen, het heeft vast ook met de leeftijd te maken, weg met de ballast. Ik ben met de Italiaanse kasten bezig nu het tuinwerk is gedaan.
Bertiebo zei…
Ja wat Emie zegt, dat is het: ballast
Het is heel logisch hoor, dat opruimen naarmate we ouder worden. Zelf heb ik het ook gedaan/doe ik het ook. En toch is het met foto's anders lijkt het. In ieder geval vind ik. Inscannen is sowieso een goed idee. Misschien deze winter eens mee beginnen....