In Stolwijk halen we ons brood altijd bij de verse bakker, twee minuten lopen bij ons vandaan. Jammer genoeg hebben we in Frankrijk geen bakker om de hoek dus daar bak ik mijn brood altijd zelf. Mijn handen zijn niet echt geschikt meer om te kneden dus dat doet mijn broodbakmachientje voor me. Ik gebruik altijd volkorenmeel wat ik koop in de supermarkt. Niet van dat kant en klare spul, dat is niet lekker. Ik doe zelf alles erbij, zoals gist, een beetje suiker en zout en dan nog water en olie. Maar ik wilde het nog natuurlijker dus heb ik gezocht naar een molen waarop het korenmeel zelf gemalen wordt. En die vond ik aan de overkant van de Lek, in de Alblasserwaard. Vanmorgen de pont genomen en naar Oud-Alblas gereden waar ik bij deze molen een grote zak volkorenmeel kocht. Ik heb mijn broodbakmachine meegenomen naar Nederland dus ik ga deze week eens experimenteren met dat meel. Volgens de molenaar moest ik wel wat patentbloem bijvoegen. Ben benieuwd, jullie horen er nog van.
Ons dagelijks leven in Frankrijk en in Nederland
Reacties
LIeve groet.
Wij kopen ook onze bloem bij een molenaar... die heeft heel veel soorten en is slechts in het weekend geopend maar het is daar dan een toeloop van jewelste! Het gaat vast een heel lekker brood worden!