Doorgaan naar hoofdcontent

Ouderdom



Op de Flow kalender las ik het volgende: Ouderdom weerhoudt me nergens van. Ik ben misschien van plan om een grote oude boerderij te kopen in de Achterhoek. Eerst dacht ik: ik ben 66, dat krijg ik toch niet meer voor elkaar? Maar waarom zou ik het niet doen? Ik kan morgen doodgaan, maar ik kan ook 102 worden. Ouderdom is denken: ik kan beter niet meer aan zoiets beginnen. Deze woorden zijn van Maaike Meijer, voormalig hoogleraar genderstudies en ze spreken me erg aan. Niet dat wij nu morgen een grote oude boerderij in de Achterhoek gaan kopen en trouwens.... we hebben er al eentje en dan nog ver weg ook. We lijken wel niet wijs want we hebben ook nog een groot huis in Nederland en dat in een leeftijdsfase waarin we rondom ons heen veel mensen naar een appartement zien verhuizen. Wij hebben daar echter nog lang geen zin in, wij vinden dat ruim wonen nog steeds heerlijk en hebben er (nog) geen moeite mee om huis en tuin bij te houden. En als het wel een moeite wordt zien we wel verder. Aanstaande zaterdag gaan we een week naar de sneeuw in de Franse Alpen. We gaan daar sneeuwschoenwandelen. Nog nooit gedaan en het is zwaar. Maar we willen dit al jaren graag een keer doen en hebben het gevoel dat we dat nog wel aankunnen. Als we het nu niet doen doen we het nooit meer. Dus wat is oud, we gaan gewoon.



Reacties

Onliemie zei…
Ha ik dacht even " Wat zijn ze nu van plan?"... :-)
Met die boerderij bedoel ik. Maar dat sneeuwschoenwandelen zal heerlijk zijn. Wel opletten waar je gaat wandelen hé dat je geen lawine's veroorzaakt! Dan is het uit met 102 worden. In ieder geval heel veel plezier en een mooi zonnetje en een stralende lucht... Ik duim er voor!
Marthy zei…
We zullen voorzichtig zijn, want die 102 wil ik wel halen. En we hopen natuurlijk op stralend weer maar lopen in de sneeuw, mits niet te hard, kan ook mooi zijn, Kris.
Alles blijven doen waar je zin in hebt, want dat houdt je jong! En van proberen is nog niemand dood gegaan (-:
Goede reis en fijne dagen.
Wat een ontzettend mooie foto!
Lieve groet ♥
Haak en Pen zei…
Zo is dat, de juiste instelling!!
Wat een grappige foto's,
Jullie gaan vast heel erg genieten
Nog een fijn weekend Manon
Annelies zei…
That's the spirit, Marthy!!!
Geniet straks van het sneeuwschoenwandelen. Ik ga me vast schuldig voelen als ik met behulp van "de lange latten" door de sneeuw suis! Maar we zullen aan jullie denken, hoor!
Marthy zei…
En gaat het eens een dagje minder dan blijf ik toch gewoon in dat fijne bergpension bij de kachel met een lekker boek, Kakel.
Marthy zei…
We zitten geloof ik dezelfde tijd in de sneeuw. Als we allebei duimen voor mooi weer gaat het zeker goed komen;-)
Bertiebo zei…
Zo is het. Veel plezier!
Elizabeth zei…
Ik geef jullie groot gelijk! Je kan toch niet gaan zitten wachten tot de gebreken toeslaan? Heerlijk hoor om je vleugels uit te slaan; dat stopt echt niet bij 60 of 70 ... Ik heb een collega van 63, een sportieve en gezonde vent ... Hij is in een appartement gaan wonen. Ik snap er niks van. Hij houdt van de natuur en buiten zijn.
Maar hij houdt niet van onverwacht voor een verrassing staan.
Lekker genieten hoor Marthy, dat houdt je jong!
Marthy zei…
Die foto's geven Mart en mij over twintig jaar weer, Manon. Hij nog steeds fietsend en ik achter een rollator maar wel met heel veel lol.
Jeanne zei…
Van zo'n instelling hou ik ..............en vooral genieten hè! Lijkt me fantastisch om te doen!
Marthy zei…
Plezier zullen we zeker hebben, Bertie.
Marthy zei…
Veel mensen willen zekerheid voor alles, Elizabeth. En dan gaan ze in een appartement wonen voor het geval....dat. Wat dat is weten ze eigenlijk niet. Maar goed, als je je daar prettig bij voelt moet je het natuurlijk doen. Wij zijn nog samen en gezond, dat scheelt. En wij hoeven geen zekerheid, ik weet ook niet of je die kunt krijgen, denk het niet.
Marthy zei…
Het lijkt ons ook geweldig, Jeanne. Je gaat het lezen.
Sjoerd zei…
Ach ja, toen ik afgelopen maanden bezig was met mijn cursus Green Belt Lean waren er ook mensen die zich afvroegen waar ik op mijn drieenzestigste nog aan begon. Het feit dat ik geslaagd ben geeft al aan dat ook ik dat nog kan, en ik was zeker de slechtste niet. Gewoon blijven gaan houdt je jong.
In de weer zei…
Heel veel plezier samen en ik zal duimen voor stralend weer.
Annelies zei…
Ik begin vast met duimen: helpt vast wel!
Marthy zei…
Nooit stoppen met leren en doen, Sjoerd. Daar blijven we jong bij, inderdaad.
Marthy zei…
Dank je Toos, en genieten gaan we zeker doen.
Wieneke zei…
Groot gelijk, jullie. Lekker doen wat je leuk vindt en later zien we wel weer, hoor. Als je gezondheid slecht is of je hebt nu al allerlei forse mankementen.... dan zou je kunnen overwegen om wat kleiner te gaan wonen. Maar in zo'n appartement krijgen ze ons alleen maar onder dwang. :-) Ik heb voorbeelden te over van kennissen die veel te vroeg zich op zo'n appartement hebben teruggetrokken. Ze zijn stram en stijf... allemaal kwaaltjes, want het is 'zo gemakkelijk allemaal'. Ik zeg: al dat zitten is de pest.
Pippa's Hus zei…
Goed zo! Veel plezier! XX Esther
Vera zei…
Goed zo Mart en Marthy! Zwaar of niet, genieten maar. Al was het alleen al van het uitzicht, zonder mist uiteraard. Veel plezier jullie beiden. Je bent nooit te oud
Heidi zei…
Mijn schoonmoeder weiger "ouderdom" te gebruiken: omdat je ouder wordt, ben je niet dom!
Ze houdt het liever bij leef-tijd :)
Dat mogen we meermaals per jaar horen!
Geniet van de uitdaging, ik wens jullie prachtige panorama's toe!
Marthy zei…
Blijven bewegen en thuis maar ook elders lekker de trap op en af, Wieneke.
Marthy zei…
Ik ga van iedere minuut genieten, Esther. Heb er zo'n zin in.
Marthy zei…
Als ik moe wordt van het stijgen tijdens het wandelen in de Ardeche zeg ik altijd dat ik even van het uitzicht moet genieten, Vera;-)
Marthy zei…
Dank je Heidi, en die leef-tijd van je schoonmoeder hou ik erin.
Vlimbouter zei…
Groot gelijk, ga er gewoon voor. Als je je jong voelt, blijf je jong!