Kleine ontdekkingen

Met prachtig weer maakten we vandaag onze laatste wandeling in het Toscaanse land en weer genoten we met volle teugen. Op een verlaten plek kwamen we dit huis met schuren tegen en wij kunnen het dan niet laten om het aan alle kanten te bekijken en te fantaseren wat je er mee zou kunnen doen. Er waren nog mooie oude elementen bewaard waar ik dan tegelijk verliefd op word. In een schuur mooie houten karren, alleen geschikt om door paarden of ossen getrokken te worden. Dit raampje, in al zijn eenvoud, prachtig toch.
Maar we hebben genoeg verbouwd in ons leven dus verder dan maar. Na een flinke stijging, vlak voor een dorpje deze kapel met een begraafplaatsje er om heen.  In het dorpje een klein kasteel, het Castellodi Montozzi en verder en paar prachtige huizen. We praten met een oude dame die wat Engels spreekt en ze vertelt over de grote droogte van het land die al negen maanden duurt. Er zijn zorgen over de schrale oogst van de olijven. Landbouwers hebben het niet makkelijk, zegt ze, er is altijd wat.

Door een prachtig landschap dalen we af naar onze camping. Langzaam beginnen we afscheid te nemen van dit mooie land.

Reacties

 1. Weer zo mooi wat ik zie. Ik moet er nodig weer eens heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Het is oud, het is simpel, maar toch heeft het een zekere schoonheid, Bertie.

   Verwijderen
 3. Droogte dat lijkt me best erg. En landbouwers op welk gebied dan ook zijn afhankelijk van het weer, heel lastig en erg als de oogst mislukt of minder goed is. Zit jullie vakantie er bijna weer op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan morgen Florence bezoeken en dan zit het er weer op.

   Verwijderen
 4. En waar zit nu toch dat verschil tussen de Franse sfeer en de Italiaanse, want dat is er echt wel, hè.
  Ik geniet volop van Frankrijk maar als ik in Italie ben of in dit geval jouw verhalen lees, dan begint het te kriebelen. Bella Italia, heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar denk ik natuurlijk over na, Annelies. Er is zeker verschil maar om nu te zeggen dat ik liever in Italië zou willen wonen....nee. Ik heb mijn hart verpand aan de bergen van de Ardeche.

   Verwijderen
 5. Ik vond Toscane schitterend, maar ik zou er niet willen wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nederland is nog steeds een heerlijk land om te wonen,Sjoerd. Wij zouden met zijn allen dat meer moeten beseffen.

   Verwijderen
 6. Ik ben ooit van Livorno naar Pisa gefietst. Dat was omdat we heel lang op de veerboot naar Sardinië moesten wachten. Van zo'n klein stukje krijg je geen indruk van een land. Op jouw foto's afgaande, vind ik het práchtig. Die roze deur in die muur: goud waard. Zolang het onze voordeur maar niet is (-:
  Goede terugreis!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben heel benieuwd wat jullie van Florence vinden. Het is één groot openluchtmuseum, al moet je al die toeristen even weg denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In Toscane ben ik nog niet geweest. Het ziet er daar nochtans prachtig uit. Tja, ik praat Frans en geen Italiaans en in Frankrijk is ook zoveel moois te zien. Dan is de keuze wel snel gemaakt, hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik heb me best aardig gered met mijn Engels, Lut en vond het leuk om eens over die Franse grens te kijken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.