Doorgaan naar hoofdcontent

Siena

Het leukst aan Siena vonden wij het Piazza del Campo. De inwoners van deze stad weten het zeker:  de ‘Campo’ is het mooiste plein van de wereld. Rond het plein terrasjes waar wij een kopje koffie dronken maar toen wij er in de middag weer terugkwamen gingen wij net als vele anderen bezoekers gewoon met ons ijsje op de grond zitten en genoten van de zon en de sfeer op het plein.


Het Palazzo Publico, het raadhuis is het belangrijkste gebouw aan het plein met zijn hoge toren.  Pal er tegenover ligt  de fontein de Fonte Gaia. Tweemaal per jaar wordt op dit plein de Palio paardenrace gehouden, het beroemdste festival van Toscane.



De stad heeft een schat aan kerken en paleizen. Hierboven de basiliek San Francesco Siena en de foto’s hieronder zijn van het Palazzo Chigi-Saracini, waar nu de muziekacademie gehuisvest is.




De grote Dom Santa Maria Assunta is prachtig maar wel erg overdadig, het had van mij wel wat minder gemogen.  Wel heel stijlvol vind ik de toren, het streepmotief  duidt op de Oosterse invloed op de bouwstijl.





En verder is Siena gewoon een gezellige stad met heel veel smalle straatjes waar je heerlijk door kunt dwalen. Wat wij dan ook graag doen.





Reacties

Wieneke zei…
Siena vond ik geweldig mooi. We waren er zeker 20 jaar geleden, maar nu ik jouw foto's bekijk ben ik weer helemaal terug in de tijd. Dat hellende plein is onvergetelijk.
Pippa's Hus zei…
Het is zeker een prachtig plein! XX Esther
Marthy zei…
Ik kon wel een dag blijven zitten op dat plein. Zo'n goede sfeer, er werd zelfs gezongen.
Je foto's en verhaal roepen fijne herinneringen bij me op :-)
Jeanne zei…
Siena vond ik toentertijd het hoogtepunt met name het interieur van de Dom. Zoiets had ik nog nooit gezien.
Marthy zei…
Het was genieten, Inge.
Marthy zei…
Prachtig Esther. Het is schuin omhoog aangelegd, heel apart.
Marthy zei…
Wij zijn niet binnen geweest Jeanne, vonden het te druk. Nog maar een keer terug gaan, waar ik geen moeite mee zou hebben.
Sjoerd zei…
Veel mooier dan bijvoorbeeld Pisa....
Bertiebo zei…
Ik ben er niet geweest en heb daar dus nu spijt van!
Vlimbouter zei…
Ik ben volop aan het bijlezen op je blog en ik geniet van je mooie foto's. Eén ding vraag ik me af. Hoe doe jij dat toch om zelfs tijdens je vakantie elke dag een blogpost te schrijven? Ik slaag er ternauwernood in om een reisdagboek bij te houden...
Mirjam zei…
Die stad vonden wij ook al zo mooi Marthy. Wat is er veel moois ook in Italie te vinden hè? Geniet er nog maar lekker van.
liefs,
Mirjam
Emie zei…
De eenvoudige huizen zijn minstens zo charmant als alle pracht en praal, vind ik. Leuk dat je ook dat laat zien.
Marthy zei…
Wij hebben Pisa bewust niet bezocht, Sjoerd. Ik krijg al vlekken in mijn nek bij de gedachte aan al die mensen bij die toren,bezig om de meest stomme foto's te nemen.
Marthy zei…
Ach,het staat er nog wel even dus wie weet, kom je nog eens in de gelegenheid.
Marthy zei…
Zoals zoveel in Italië, Ageeth.
Marthy zei…
Italië is een prachtig land, Mirjam,ik denk dat we er nog wel eens terug zullen komen.
Marthy zei…
Haha, ik denk dat ik hier maar eens een blogje aan ga wijden.
Marthy zei…
Na al die overdaad zijn die kleine straatjes met hun simpele oude huizen ook weer prachtig.
Vlimbouter zei…
Ik ben al benieuwd!!!!