Ingesneeuwd

Toen we gisteren terugkwamen van onze wandeling waren onze naaste buren vertrokken. Ze waren de afgelopen dagen druk bezig geweest om hun moestuin te bemesten maar hadden al verteld dat er maandag sneeuw zou komen en dat ze daarom voor die tijd weer zouden vertrekken naar het zuiden. Nou, buuf heeft gelijk gekregen want vanmorgen lag er een lekker dik pak sneeuw. 


Gelijk na het ontbijt even een rondje dorp gedaan Het blijft toch een prachtig gezicht in die bergen, ik kan er echt van genieten. Er was nog geen sneeuwschuiver boven geweest dus we zitten als het ware ingesneeuwd. Geen probleem, vrijdag nog boodschappen gedaan dus eten genoeg in huis. Binnen is het warm met de cv en ook nog een gezellige brandende kachel. Buiten is het landschap stil, in huis staat een cd met Franse chansons op.

Reacties

Bertiebo zei…
Heerlijk. Rust...
Wat prachtig. En het lijkt me heel leuk voor jullie om precies deze weken in Frankrijk te zijn. Hier lag gisteren zo'n miezerig laagje wit.
KnutzEls zei…
Knus, maakten dat een keer kin Duitsland mee. Heerlijke herinnering. Keep calm and make tea 🤗
Marthy zei…
Haha, we zitten net aan een kopje thee Els, met uit Nederland meegenomen paaseitjes.
Marthy zei…
Ik had in stilte gehoopt op zo'n mooi pak sneeuw Jeanette. En zie.....aan sommige wensen wordt voldaan.
Annelies zei…
Ha sneeuwvolk! Wat leuk dat jullie ook nog een flink pak sneeuw hebben gekregen op jullie plek! Geniet er maar van. Hoef ik niet te zeggen, doen jullie al! Lieve groeten, Ernest en Annelies
Emie zei…
Oh! Dit zijn bepaald geen kleurrijke foto's maar prachtige zwart-wit plaatjes. Wat een ongerepte schoonheid.
Het is beslist geen straf om daar ingesneeuwd te zitten, al moet het geen weken gaan duren. Wat een juweeltjes van foto's!
Marthy zei…
Geen voetstappen alleen wat sporen van dieren. De drie oudere mensen die hier wonen blijven binnen. Je voelt je alleen op de wereld.
Marthy zei…
Morgen nog wat sneeuw en daarna is het weer afgelopen, Mirjam.
Marthy zei…
Het ziet er prachtig uit hier jongens, je waant je in de Haute Savoie, haha.
In de weer zei…
Ooh wat heerlijk ! Nu lekker fietsen ?
Sjoerd zei…
Ik neem aan dat er ook nog wel wat in de diepvries ligt... Mocht het wat langer duren.
Marthy zei…
Eh....we hebben een hometrainer staan, Toos?
Marthy zei…
Ik ben gewend om altijd voor een week boodschappen te doen, Sjoerd. Wij verhongeren echt niet.
Onliemie zei…
Echt sneeuw joh! Zo mooi. Heerlijk binnen bij de kachel met een goed boek en dan nog dit prachtige uitzicht. Gelukkig rijk mens ben je!
Marthy zei…
Hartstikke rijk!
In de weer zei…
Let maar eens op !
Jan uit Perth zei…
Jullie boffen en het is je van harte gegund. Hier is 't 30 graden, airco aan... :-) Was even benieuwd welke chansons? Zelf heb ik zowat alles van Charles Aznavour; ik draai het vaak, kan mij zeer bekoren. Meilleures salutations!
Elizabeth zei…
Oh, wat prachtig! Het lijkt me zo heerlijk om even ingesneeuwd te zijn... (als je natuurlijk alles in huis hebt en niet weg hoeft...).
Als wij op de bergweggetjes in Frankrijk rijden, vragen we ons wel eens af hoe het er in de winter uit zal zien...
Dat ongerepte en die stilte, je zou het willen vasthouden!
Anoniem zei…
Wat een heerlijkheid, na alle grauwigheid van de afgelopen maanden in Nederland nu of blauw of wit in een serene stilte!! Geniet ervan, Marthy!!
Hier is het nu ook strak blauw, zo fijn!!
Fijne dag!
Groet
Marrian
Dat is heerlijk genieten. We hopen hier in het noorden ook nog op een paar vlokken.............
Dufraing Marc zei…
Inderdaad heel mooi! Ook wandelen in de sneeuw? Op gewone schoenen of iets dergelijks als "raquettes"? Bij ons in Z FR nog niet meegemaakt - alleen maar gezien op foto's die de overburen toen opgestuurd hadden. En met de temperatuur? Hoe koud wordt het dan bij jullie? Ik neem aan dat jullie huis er wel wat op ingesteld is. Grt vanuit het toch wel koude NL/B.
Marthy zei…
Zulke temperaturen als bij jullie zijn voor ons op dit moment niet te bedenken. Ik heb een verzamel cd met Franse chansons met daarop natuurlijk ook Aznavour. Draai hem vaak, er staan mooie oude nummers op.
Marthy zei…
Het is prachtig, Elizabeth maar het duurt nooit lang hier. Van de buren weet ik dat het wel een keer of twee, drie voorkomt in de winter. Al gauw 50 cm.
Marthy zei…
Om deze tijd van het jaar verlangen we naar het licht. Deze winter was wel erg grauw.
Marthy zei…
Wij wandelen op hoge bergschoenen, goed te doen in de sneeuw. Het is hier nu al weer boven nul, de dooi is al ingezet. Heel wisselend hier, morgen wordt er strak blauw voorspeld. Ons huis is volledig geïsoleerd, heeft centrale verwarming en een grote houtkachel. Wij zitten er warmpjes bij;-)
Marthy zei…
Zou leuk zijn voor de kinderen, even een flink pak sneeuw.
Pippa's Hus zei…
Mooier dan dit word het niet voor jullie denk ik. XX Esther
Marthy zei…
Cadeautjes zijn het, Esther, zulke dagen.
Ageeth Mooij zei…
Wanneer er een serieus pak sneeuw ligt, heb ik het gevoel dat de wereld stil staat. Zo fijn!