Vervolg wandeling Rochemaure

Zo'n beetje op het hoogste punt van onze wandeling van zondag stond dit mooie huis met daaronder een hele grote fruitkwekerij die hellingafwaarts ging zo ver we konden zien. Er was op sommige delen van de boomgaard de afgelopen tijd druk gesnoeid. Ik denk dat dit abrikozen waren maar het zouden ook perziken geweest kunnen zijn.

 
Staat daar op een prachtig plekje zomaar een stoel te wachten tussen de struiken. Wachtend op een voorbijganger natuurlijk die daar even van dat geweldige uitzicht gaat zitten genieten. Een kasteelruïne met daarnaast de huizen die erbij hoorden, de Rhônevallei en daarachter de oprijzende bergen, ik ben er maar even voor gaan zitten. 


Op onze weg naar beneden zien we nog restanten van verdedigingswerken en een mooi kerkje. Ondertussen wordt het weer steeds beter met veel blauw in de lucht. Tegen een muur in het zonnetje genieten we even na van onze wandeling, eentje die we onze gasten aan kunnen raden. Mooi oud plaatsje, goed aangegeven route en prachtige vergezichten, dat zijn bij ons de voorwaarden voor een prima wandeling.Reacties

Jammer dat het er al weer op zit, denk ik.
Jan uit Perth zei…
Die laatste foto doet mij goed!
KnutzEls zei…
O, wat mooi toch... Heerlijk om daar te wandelen.
Leuk dat je ook gebruik maakte van de stoel. Zo zagen wij eens 2 stoelen op het strand van Öland, daar hebben we ook maar even naar de zonsondergang gekeken.
Oh en mooie foto van jullie 2.
Wieneke zei…
Whahaaaaaaa die eetkamerstoel, die daar zomaar staat en jij gaat er gewoon op zitten kijken. Wij zagen eens een heel bankstel in het bos staan compleet met salontafel, maar dat was stukken minder leuk, want een of andere idioot had de moeite gedaan om het daar te gaan dumpen. Waarschijnlijk om de kosten van de gemeentewerf uit te sparen. Staatsbosbeheer mocht het opruimen.
Marthy zei…
Zulk soort wandelingen mogen van mij drie dagen duren.
Marthy zei…
Kom, dacht ik, laat ik Jan eens een plezier doen;-)
Marthy zei…
Dit is gewoon leuk, die stoel, maar wat jij beschrijft vind ik gruwelijk ergerlijk en je komt het nogal eens tegen, zowel in Frankrijk als in Nederland.
Marthy zei…
Ik ben toch zo blij dat mijn benen het nog doen, Els.
Marthy zei…
Hij stond er echt voor op deze plek, Jeanette, dan moet je hem ook even gebruiken vind ik.
In de weer zei…
Leuke foto van jullie. Nog zo fris als een hoendje en dat na zo’n wandeltocht.
Marthy zei…
Haha, Toos wij wandelen zoals jullie fietsen, zonder al te veel moeite.
Sjoerd zei…
Ik krijg gewoon heimwee als ik dit zie.... Ik moet toch een op zoek gaan naar het huis wat we eens op het oog hadden. Volgens mij heb ik daar nog een echte foto van.
Ik ben even niet mee, zitten jullie weeral in Frankrijk. Jullie boffen alweer!
Marthy zei…
Laat me dat maar eens zien, Sjoerd. Ga ik voor je op zoek.
Marthy zei…
We zijn even twee weken hier, Rob. Daarna zijn we weer een poosje in Nederland.
miekequilt zei…
Wat een prachtige wandeling.
Ruïnes, oude kerkjes, burchten...je mag me er dood mee gooien.
Wat lief dat iemand de moeite genomen heeft daar een stoel neer te zetten. Op zo'n geweldige plek wil iedereen wel even zitten.
Het mooiste heb je voor het laatst bewaard (-: