Rochemaure

De wandeling van vandaag was ik al jaren van plan te doen maar het kwam er maar niet van. Er is ook zoveel keus in routes hier, we hebben nog voor jaren te gaan. Maar goed, vandaag kwam deze aan de beurt, ook al omdat je begint en eindigt in het mooie plaatsje Rochemaure. Het ligt bij de Rhône en aan die rivier zijn vroeger veel kastelen gebouwd. Dat was natuurlijk uit strategisch oogpunt want door de hoge ligging van die kastelen kon men de vallei van de rivier, belangrijk met het oog op de handel, goed in de gaten houden. Het kasteel van Rochemaure, hoog op een basaltrots, was een van de belangrijkste kastelen in de regio. We begonnen in het oude dorp wat onder de kasteelruïne ligt. Direct al in een prachtig straatje met veel mooie details.


Buiten het dorp liepen we in het begin nog onder de ruïne maar na een flinke stijging zaten we er ruim boven en hadden we een prachtig uitzicht over de Rhône vallei met daarachter de Voor-Alpen. Die drie besneeuwde punten in het midden zijn 'Les Trois Becs", een bergmassief in de Drôme. De wandeltocht over deze drie pukkels is niet voor doetjes, je bent er de hele dag zoet mee en er moet een hoogteverschil van 1000m overbrugd worden. Zo'n vijftien jaar geleden liepen wij deze tocht en het was een belevenis, alleen al die prachtige uitzichten. Van de wandeling van vandaag heb ik nog meer foto's dus ik ga morgen nog even verder.


Reacties

Marthy zei…
Al lopend beoordelen wij onze wandeling altijd, Jeanne. We vonden deze van het begin tot het eind een topper.
Emie zei…
De foto's zijn ook weer top! Prachtig gebied, doet me ook wel een beetje aan Italie denken.
Marthy zei…
Ja, zeker de bovenste foto's zouden zo in Italië genomen kunnen zijn. Middeleeuws hè.
Sjoerd zei…
Ik ben blij dat jullie weer even terug zijn en we weer een reeks mooie foto's voor ogen krijgen. Met dat grauwe weer hier lijkt alles hetzelfde. Overigens sneeuwde het hier vandaag...
Die bovenste foto...magnifiek. De kleuren, het kronkelende, de bestrating...
En de overige zijn even mooi. Ik geniet altijd zo van jullie wandelingen.
Het was een flinke tippel, ik heb je horen hijgen (-: Maar Maria zag erop toe dat alles goed verliep. Tot morgen!
Marthy zei…
Haha, ik moest weer even wennen aan het stijgen, Mirjam, vandaar dat gehijg;-)
Marthy zei…
Hier sneeuwde het gisteren, maar het bleef niet liggen want de zon kwam door.
Oh.. wat mooi, weer! Ja, die Drome, he! Daar hebben wij inmiddels ons hart aan verpand.. hoezeer wij de Ardeche ook wisten te waarderen!
Wat weer een heerlijke wandeling met mooie plaatjes.
Onliemie zei…
Zucht, zucht... wat is het daar toch mooi!
Bertiebo zei…
Mooi, mooi, driewerf mooi! Ik krijg bijna zin in Frankrijk!
Elizabeth zei…
Het is 'gevaarlijk' om naar die mooie plaatjes van je te kijken... Want dan begint Frankrijk toch wel erg te trekken! En zo te lezen, ben ik niet de enige...
Wat heerlijk dat jullie in eigen omgeving ook niet uitgekeken raken!
Marthy zei…
Ik geloof niet dat wij hier ooit uitgekeken raken, Elizabeth. Maar dat hebben we ook al in onze mooie Krimpenerwaard.
Marthy zei…
Prachtig, de Drôme, hebben wij vaak gekampeerd.
Marthy zei…
Haha, die plaatjes zijn niet zo moeilijk in zo'n mooi plaatsje.
Marthy zei…
En het duurt nog even voordat je vakantie hebt, Kris.
Marthy zei…
Misschien gewoon doen?
Wederom prachtige foto’s Marthy!
Marthy zei…
Met plezier gemaakt!
Vera zei…
Leuk, Marthy om dit te zien. De laatste keer dat wij uit Spanje kwamen, zijn wij langs het kasteel en volgens mij onder die poort doorgekomen? Mijn ex had destijds een huisje op internet nabij Rochemaure gezien. Dus op de terugweg daar gaan kijken. Leuk om het dan zo nog eens terug te zien. Het stuk grond met huisjes is niets geworden.
Marthy zei…
Ha Vera, leuk je weer eens te lezen. Wel een mooie plek om een huis te hebben. Het achterland waar wij liepen was heel rustig.