Rondje in de zon

De zon lokt me naar buiten, even een rondje Bovenkerk. Op het voorste deel van de wetering ligt een dun laagje ijs maar verderop tussen de weiland waar de wind vrij spel heeft ligt er niets meer, het water is daar teveel in beweging. Ik zie dat ze de tuin rond deze boerderij aan het opknappen zijn, er stond veel oud hout wat nu weg is. Dat geeft een veel mooier zicht op het pand.


Bij de boerderij van deze jonge boerenfamilie is een paar jaar geleden een camping aangelegd met van die luxe safaritenten. Het schijnt ontzetten goed te lopen. Heerlijk voor jonge kinderen want het is een bestaand boerenbedrijf met allerlei jong vee, konijnen en veel pluimvee.Bijna aan het eind van de dubbel buurt staat deze mooie boerderij. Ik weet nog dat ik hier ooit een stofzuiger bracht die gewonnen was in een winkeliers actie. Maar dat is jaren geleden bij de ouders van de jonge boer die er nu woont.
Reacties

Wel een koud rondje, brr!
In de weer zei…
En de was wappert lekker in de wind.
Marthy zei…
Zo is het Toos, daarom nam ik eigenlijk de foto, ik vond die was zo lekker wapperen.
Marthy zei…
Ha, ik ben een flinke Hollandse meid.
Elizabeth zei…
Prachtig, die lucht zo ijzig blauw... Het is daar zo mooi hè!
Marthy zei…
Bovenkerk verveelt me nooit, Elizabeth, al loop ik het nog honderd keer.
Heel mooie foto's! Elke keer weer laat je voelen hoe dierbaar de Krimpenerwaard me is.
Grappig dat die teil met buxus op houtjes staat.
Sjoerd zei…
Ik vond het heerlijk buiten vandaag... Mooie foto's.
Marthy zei…
Mooi hoor die kust waar ik geboren ben en opgegroeid maar 41 jaar geleden kwam ik hier wonen, werd verliefd op de polder en die liefde is nooit meer overgegaan, Mirjam.
Marthy zei…
Ik nam die koude oren voor lief, Sjoerd.
Wieneke zei…
Onze buren zijn afgelopen zomervakantie een week op deze camping geweest en ze vonden het super. Ze hebben drie jonge kinderen en die hebben zich daar helemaal suf genoten.
Marthy zei…
Ik kan het me helemaal voorstellen, Wieneke. Er is buiten de dieren nog van alles te doen. Voor kinderen is dit een eldorado.
Wat een heerlijk rondje liep je. Mooie huizen ook daar.
Marthy zei…
Er staan hier nog veel mooie boerderijen, Jeanette.