Onverwachte schatten

Ik kwam boven in mijn linnenkast een paar doosjes tegen waarvan ik het bestaan niet meer wist laat staan dat ik wist wat er in zat. Leuke doosjes waar ooit kerstkaarten in hadden gezeten, herinnerde ik me. Het eerste doosje dat ik openmaakte zat vol met gehaakte kleedjes en ook nog een gehaakt kastrandje. Ik bezat nog een paar van die randjes maar waar die gebleven zijn weet ik niet meer.


In het tweede doosjes zat een grote stapel dameszakdoeken, niet te verwarren met herenzakdoeken want die zijn groter. Dus Mart heeft er niets aan want die gebruikt die dingen nog steeds, ik al lang niet meer.

En dan dat derde doosje, die inhoud was het meest verrassend en ook wel dierbaar. Dat blauwe mutsje wat dochter Floor droeg als klein meisje met een bijpassend jurkje wat ik zelf had gemaakt. Die witte handschoenen droeg oudste in zijn tijd op de Hogere Hotelschool. Hij en zijn vrienden en vriendinnen schnabbelden  in die tijd veel bij in regeringskringen. Dure banketten in ambassades en Rijksgebouwen waar ze bedienden met witte handschoentjes aan. De zwarte handschoentjes komen uit België, ik kocht ze ooit in Leuven, gewoon in een opwelling omdat ik ze zo mooi vond.  Ik heb er nog even een extra foto van gemaakt om te laten zien hoe ragfijn ze gehaakt zijn. Mocht er tussen al deze spulletjes iets zitten wat je graag wilt hebben, laat het me weten, ik stuur het zo op. Niet bescheiden zijn want anders gaat het naar de kringloop, schatten of niet.


Reacties

 1. Ik heb eens een leuke slinger gezien gemaakt van dit soort zakdoekjes. Gewoon dubbel gevouwen in een puntje en bovenin een kleine zoom gestikt. Ik hou me aanbevolen voor jouw zakdoekjes. Opsturen hoeft niet, we zien elkaar binnenkort. Als je het idee van een de slinger leuk vindt, wil ik hem wel voor jou maken?
  Het ziet er allemaal schattig uit, maar ik kan me ook voorstellen dat je het wegdoet als je er geen bestemming voor hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankje Marthy. Ik ga zelf ook nog even op zoek in een lade. Samen met mijn exemplaren gaat dat een leuke milieuvriendelijke slinger worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je. Ik kan mijn zakdoeken ( en die van mijn moeder) NIET weg doen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij kan zomaar afstand doen van dierbare dingen. Wat benijd ik je! Ik kan het (nog?) niet... Ik hou zowat alles bij waar een herinnering aan vast zit, tot grote ergernis van de echtgenoot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een heel groot huis, Lut en begin me steeds meer te realiseren dat ik niet alles kan bewaren.

   Verwijderen
 5. Bijzonder, om in je eigen huis deze ontdekkingen te doen! Inmiddels hebben wij mijn ouderlijk huis en dat van mijn man (nagenoeg) leeg gehaald en zijn er veel herinneringen meegenomen naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en die herinneringen zijn allemaal nog teer, die ruim je niet zomaar op.

   Verwijderen
 6. Hoe leuk ik die spulletjes ook vind, ik hoef ze niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik begrijp je argument dat je wilt opruimen, maar gaat het echt naar de kringloop als niemand hier het wil? Je schrijft zelf dat we niet bescheiden moeten zijn, dus uh... als niemand anders er om komt, zou je me heel blij maken met de inhoud van het eerste doosje! Laat je me dan even weten hoe we dat gaan regelen? Lieve groet van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anja, als je mij je adres even mailt op mmberends@hotmail.nl krijg jij al die kleedjes samen met een portie liefde toegestuurd. Zo blij dat ik er iemand een plezier mee kan doen.

   Verwijderen
  2. Mailtje is naar je verzonden. Je weet niet half hoe blij je hiermee maakt! Ik zal met liefde ervoor zorgen!
   Liefs, Anja

   Verwijderen
 8. Ik vind het allemaal even mooi om te zien. Vooral de fijn gehaakte handschoenen.
  En kijk aan, er melden zich voldoende belangstellenden voor je spulletjes. Wat fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mirjam, als ik je een plezier kan doen met die handschoenen, graag.

   Verwijderen
 9. Wat fijn dat je er mensen blij mee kunt maken hier. Maar anders waren er bij de kringloop vast mensen gekomen die er blij van werden. Weggeven voelt vaak goed vind ik.Zelf geef ik ook vaak dingen weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik realiseerde me dat ik ook wel wat leuk vond, maar dat het waarschijnlijk ook ergens voor het bewaren zou geraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie vondst in eigen huis! Lief dat je daar, zoals ik hier boven lees, mensen gelukkig mee gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk kan je met iets heel simpels een ander blij maken, Alet.

   Verwijderen
 12. Met die oude kleedjes kan je anders heel leuke plantenhangers maken. Zou mooi zijn in het huis in de Ardeche. https://www.pinterest.com/pin/480407485245815137/
  Lief dat je alles weggeeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke weggeefactie. Maar ik doe deze keer niet mee. Er zaten genoeg leuke dingen bij, maar er zijn mensen veel blijer mee dan ik. Hopelijk vind je voor de rest ook een goed adresje.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.