Overwinteraar

Voordat wij half oktober verleden jaar weer naar Nederland vertrokken voor de winter nam ik deze foto's van een plant waar ik heel blij mee was, de salvia 'uliginosa'. Ik kocht hem als stekje in een van de 'open tuinen' die wij begin juni in Frankrijk bezochten. Ik las op internet dat de plant niet winterhard was en ook bloglezeres Marga waarschuwde mij daarvoor. 

Gelukkig staat er hier en daar in onze omgeving wel een verdwaalde den en ik liet Mart daar wat takken vanaf knippen. Daar bedekte ik de grond onder de plant zo goed mogelijk mee, een paar stenen erop voor het wegwaaien van de takken en dan maar hopen dat er geen al te strenge vorst komt. En zie, de plant heeft het overleefd en begint al uit te lopen. Dat maakt me blij.

Ik wil hem in deze grote plantenbak zetten die ik afgelopen winter in Nederland voor een prikkie kocht. Er gaat dan nog een plant naast maar welke weet ik nog niet. Het moet een (vaste) plant zijn die van mei tot juli/augustus bloeit want de salvia gaat pas in augustus bloeien. Het liefst iets wat een beetje over de bak gaat hangen, niet al te hoog. Jullie horen het, mijn wensenlijstje is duidelijk maar de plant is nog niet gevonden. Maar dat komt wel, let maar op.


Reacties

Emie zei…
Alle sneeuw al weer weg? Heerlijk om weer plantenplannen te maken!
Annelies zei…
Je bent alweer lekker plannen aan het maken voor straks! Nog even een paar maandjes wachten en dan mag je weer in je Franse tuingrond wroeten! Lieve groeten van ons
Marthy zei…
Zo goed als, Emie. Op sommige plekken is het ijs geworden want het is knap koud nu.
Marthy zei…
Ik kijk er al weer naar uit, doe niets liever.
En zo kan je alweer voorzichtig beginnen, plannen zijn altijd het eerste stadium van het tuinwerk. Flinke bak voor je planten.
Marthy zei…
Leuk om nu al weer plannen te maken, Jeanette. Er gaat een flinke plant in die flinke bak;-)
Onliemie zei…
Mooie bak en mooie plant. Benieuwd wie dat mee in de bak mag! Hier wordt morgen nog sneeuw verwacht! De lente is weer een stapje verder weg. :-(
Marthy zei…
Leuke planten en plannen, het is hier opeens ijzig koud.
Sjoerd zei…
Mooi is dat als iets het overleeft waarvan je het niet had verwacht, maar wel op had gehoopt.
Marthy zei…
Dat zijn de wonderen van de natuur, Sjoerd.
Anoniem zei…
Dankzij jullie goede verzorging gaat hij het overleven, Marthy ! En kun je in augustus weer genieten van die prachtige blauwe bloemetjes.
Marga
Marthy zei…
Goed dat jij me nog even extra waarschuwde, Marga, bedankt hoor.
Jan uit Perth zei…
Gaaf, die Salvia, Marthy. We zien de foto's over een half jaar graag tegemoet... :-)!
Dat moet een fijne verrassing zijn geweest bij jullie aankomst daar. X