Rallye Monte-Carlo Historique

De bochtige weggetjes in ons deel van de Ardèche zijn geliefd bij rallyrijders. Zoals ieder jaar werd  de rally van Monte Carlo, de variant met historisch auto's weer in de buurt van het Franse huis gereden toen wij daar kort geleden waren. We waren net onderweg om een wandeling te gaan maken en zijn maar even gestopt om te kijken want het is toch altijd een spectaculair gezicht (en geluid).De man waar ik naast stond hield in zijn boekje precies bij welke auto's er door kwamen en vertelde en passant dat er 272 deelnemers waren. 'Maar die halen bij lange na niet allemaal de eindstreep' zei hij er nog bij.


Wij verbazen ons er altijd over dat er zoveel mensen staan te kijken. Twee keer hebben we hier de echte Rallye van Monte Carlo meegemaakt die meedoet aan het World Rally Championship en door onze vallei kwam. Daar kwamen duizenden mensen op af. Ik vond hier nog een oude blogpost waar je in het filmpje wat ik toen maakte de herrie kan horen die zulke auto's maken.


Reacties

 1. Die menner had vast een heerlijke dag! Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie auto's weer. En dat is ook echt mannenwerk (vind ik dan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zat hier en daar een vrouw in de auto, Els. Leuk voor ze, ik loop hier niet warm voor. Een kwartiertje kijken en dan heb ik het wel gezien.

   Verwijderen
 3. Daar heb ik nou helemaal niks mee. Maar dan ook niks

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja daar verbaas ik me ook altijd over. Als hier in Nederland de TT van Assen is, dan staan er ook altijd heel veel mensen langs de snelweg om naar de motorrijders te kijken. Wat valt er te zien vraag ik me dan af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen wij voor het eerst het spektakel van de echte rally van Monte Carlo mee maakten hier waren we echt stomverbaasd dat dat zo ontzettend veel mensen trok. Ze kwamen van alle uithoeken van Europa.

   Verwijderen
 5. Daar had ik vanaf het begin tot het einde staan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zagen wel een paar schoonheden langs rijden, Sjoerd. Die heb ik jammer genoeg niet op de foto want toen zaten we nog in de auto.

   Verwijderen
 6. Ik zou geen hele wedstrijd gaan kijken, maar het fenomeen rally 'an sich' vind ik wel leuk om even te ondergaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het zoals deze keer wat oudere auto's zijn vind ik het wel leuk om even te kijken maar met racen heb ik verder niets.

   Verwijderen
 7. Oh, wat leuk, daar zou ik de hele dag naar kunnen kijken. Al die oude auto's. En dan zie ik op je foto's ook nog een oude BMW, mijn eerste auto was een BMW 2002, zoveel plezier en lol met deze auto gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Antoinette, er rijden in zo'n tocht heel wat mooie 'karretjes'.

   Verwijderen
 8. Hartstikke leuk om te zien en ook nog eens in een geweldig landschap. 10 x beter dan op zo'n circuit. Oh ja Marthy, ik volg jou nog alle dagen hoor, geef alleen niet altijd een reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te weten dat je mijn verhaaltjes nog leest. Lieve groet.

   Verwijderen
 9. Rally's zijn niet aan mij besteed, maar ik ken wel mensen die ver rijden om te gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik al vertelde, ze komen van heinde en verre om dit te bekijken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.