Kalenders

Robert kwam vanmiddag de kalender brengen die onze dorpsvereniging ieder jaar uit geeft. Sylvie zet hem in elkaar en ik lever de foto's aan. Zo eind oktober ga ik in mijn fotobestanden zoeken welke foto's geschikt zouden kunnen zijn en die zet ik apart in een map.  Daarna maak ik een definitieve selectie en stuur ze per WeTransfer naar Sylvie, ze heeft grote bestanden nodig om de kalender te maken. Meestal stuur ik een stuk of vijfentwintig foto's, zij mag kiezen welke ze plaatst. En als ze gedrukt zijn gaat Robert ermee de boer op, hij heeft zo zijn vaste klantjes in en om ons dorp. Sylvie heeft voor hem een lijst gemaakt waarop de mensen hun naam kunnen invullen, hoeveel kalenders ze afnemen op welke datum en het bedrag wat ze betalen, liefst contant. Robert is wat simpel en met deze lijst houdt hij overzicht. De kalenders kosten 10 euro en we verdienen er per jaar gemiddeld 250 euro aan. Niet gek hè. 

Reacties

Wat leuk, jouw foto's erop!!
Marthy zei…
Worden ze tenminste gebruikt en het levert ook nog wat op voor een goed doel.
Bertiebo zei…
Eer van je werk!
Elizabeth zei…
Wat gaaf! Laat je elke maand 'jouw' foto zien?
Sjoerd zei…
De foto jan Janvier is al schitterend, ben benieuwd naar de rest. Iedere maand ene...
Marthy zei…
Nee hoor, de meesten zullen verleden jaar hier al eens zijn gepasseerd.
In de weer zei…
Niet gek zeg je, hardstikke leuk zou ik zeggen !
Wel een heel goed idee, om zo geld te verdienen voor de dorpsvereniging.
Marthy zei…
Er wordt hier bijna niet gefotografeerd, Toos. Dus daarom vinden de mensen zo'n kalender met foto's uit hun directe omgeving, er zijn ook foto's met mensen erop, blijkbaar geweldig.
Marthy zei…
We begonnen er mee om geld te verdienen voor het restaureren van de broodoven en daarna zijn we er maar mee door gegaan, ieder jaar zijn er nog genoeg mensen die ze willen hebben.
Dufraing Marc zei…
Op basis van dit stukje (en vele vorige) zijn jullie ginder goed opgenomen in de lokale gemeenschap. Hebben jullie daar iets speciaals voor gedaan? Is toch niet vanzelfsprekend?
Marthy zei…
Iets speciaals, nee hoor Marc. Ik denk dat wij het gewoon getroffen hebben met de mensen om ons heen. De meeste huizenbezitters in ons kleine gehucht komen hier niet vandaan, het is hun tweede woning. Het zijn allemaal ruimdenkende, vriendelijke mensen en behulpzaam. En dat zijn wij ook.
Annelies zei…
Leuk die kalender!
Het zou op deze foto trouwens zo een "uitrustbankje" kunnen zijn aan de Dolce Via, daar staan ook van dat soort bankjes, toch?
Marthy zei…
Of daar nu ook deze staan weet ik eigenlijk niet, maar wel deze: http://heenenterugnaardeardeche.blogspot.fr/2015/09/nog-een-keer-la-dolce-via.html
Ik wist meteen dat de kalender gevuld was met jouw foto's! Een terecht eer, Marthy.
Best bijzonder dat jullie in zo'n hechte gemeenschap wonen.
Fijne zondag.
Wat ontzettend leuk zeg!
Onliemie zei…
Geweldig die kalender en hoe leuk om er de foto's voor te mogen maken! Wat een eer toch hé! Gefeliciteerd.
Ah leuk! Een foto van Mart met broer Joop, uitrustend op een houten bankje , lekker in de zon!