De eerste jam gemaakt, aardbei- rabarber, een lekkere combinatie. Van alle twee had ik al wat zakken in de vriezer liggen dus het moest er maar eens van komen. Ik heb een grote vrieskist, makkelijk hoor maar verleden jaar maakte ik de fout dat ik er zakken vol fruit in gooide en deze liet liggen. Komt nog wel als ik meer tijd heb, zo dacht ik.
Ja, en dan aan het eind van het seizoen voor de verrassing komen te staan dat er toch nog wel erg veel fruit in die grote vriezer ligt.
Omdat het apparaat hier 's winters uit gaat omdat we weleens stroomuitval hebben moest ik toen nog hard pezen om hem leeg te maken. Dat gaat me dit jaar niet overkomen, ik heb me voorgenomen om regelmatig het fruit te verwerken.
Reacties
Jam eten we niet dat valt dus af. Ik maak er om de 3 weken een fruittaart van met ook bramen en mirabellen. Op zaterdag en zondag eten we dat dus een deel gaat van de taart weer in de vriezer voor de volgende weekenden.
Van vorig jaar heb ik nog voor 2 taarten, dat komt mooi uit.
De aardbeien gaan nu zo goed dat ik daar ook alweer heel veel van heb ingevroren
Het blijft natuurlijk lastig dat ik de vriezer niet aan kan laten staan, alles moet tegen de tijd van vertrek hier weggewerkt zijn.
Je bent goed bezig! Gezellige (en lekkere) potten in je voorraadkast.