Dag 3 A Vero o Mar - Marinhas 19.7 km

De dag begon opnieuw met prachtig weer. Het eerste uur liepen we nog langs de oceaan,  heerlijk fris maar daarna moesten we afbuigen naar het binnenland en daar begin je de warmte sneller te voelen. 


Hier liepen we tussen de kwekerijen, overal waar we keken zagen we groenten. Het meeste werd gekweekt op de koude grond, hier en daar stonden kassen. Er werd hard gewerkt en we zagen veel kool die geoogst werd.

Maar er werden hier ook druiven geplukt want toen ik door de deur van een binnenplaats naar binnen keek stond daar een groot vat met druiven te gisten.

Ik spreek geen woord Portugees maar we raakten een beetje aan de praat met de twee vrouwen die daar bezig waren en al gauw werd er een kommetje onder de kraan van het vat gehouden en moesten we proeven. Het smaakte nog wel wat meer naar druivensap dan naar wijn maar het was best lekker.In dit mooie kerkje in het plaatsje Fao konden we nog een stempel bemachtigen voor ons pelgrimspaspoort.

We hadden onze kilometertjes vlot gelopen vandaag en kwamen rond twee uur al in de albergue aan waar verschillende wandelaar in de tuin zaten. Men was nog niet klaar met de schoonmaak dus we moesten even wachten. 
Ondertussen kwamen er steeds meer pelgrims binnen lopen, veel mensen die we onderweg al tegen waren gekomen en hadden gesproken.

Zesendertig slaapplaatsen verdeeld over twee slaapzalen waren er hier en die waren al heel snel vol. Tegen vieren kon er niemand meer bij en waren de pelgrims die daarna kwamen gedwongen om negen kilometer verder te lopen en dat waren er heel wat. 

Wij deden, zoals de meesten, ons wasje, gingen een stukje lopen, daarna eten en dit blogbericht maken. Morgen willen we vroeg starten, we willen weer vroeg in de volgende albergue zijn. 

Reacties

 1. Zo maak je ook nog eens wat mee. De bewoners zullen inmiddels wel gewend zijn aan al die vreemden die langslopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn jullie fantastisch aan de wandel in het schitterende Portugal, waar de mensen altijd vriendelijk zijn. Ik geniet mee met jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indeweer
  Dat heeft ook wel wat, zo met z’n allen in een slaapzaal !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt oordopjes mee, geloof ik -dikke duim-!
  Prachtige blauwe luchten, uitzichten en gebouwen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.