Doorgaan naar hoofdcontent

Zuiderzeepad Oosterzee - Wijckel


Zaterdag, onze tweede wandeldag, scheen 's morgens de zon en dat en dat maakte de wereld meteen een stuk vrolijker. Na een paar kilometer liepen we Lemmer al in en wat is dat een leuke plaats. Door de hele stad loopt water met daaraan natuurlijk veel horeca. En overal liggen schepen, we hebben er heel wat van dichtbij bewonderd.

We hebben er erg lekker koffie zitten drinken. Het was wel snel na ons ontbijt maar we vonden dat we nog wat in te halen hadden, gisteren nergens horeca tegengekomen terwijl we het zo hard nodig hadden. En een gebakje gaat er bij ons om half tien 's morgen ook wel in, hoor.



Het mooist van deze dag waren de luchten, zo echt Hollands. Ik kan begrijpen dat landschapsschilders dat mooi vinden om vast te leggen. Ik had die behoefte ook al sterk met mijn fototoestel.

Toch ging dat niet helemaal goed met die luchten want vroeg in de middag werd de hemel achter ons opeens heel donker en veranderde razendsnel naar bijna zwart. Gelukkig hadden we het door maar er was nergens een plek om te schuilen, we liepen in een grote platte polder. 
Ik heb nog nooit zo snel mijn regenpak aangetrokken, zelfs de broek ging in een keer goed over mijn grote wandelschoenen. Net op tijd, er brak een striemende hagelbui los en daarna een flinke bui regen die een half uur aanhield.


Toen we daarna Sloten binnen liepen was de lucht al weer opgeklaard. Dit plaatsje vonden we net een openlucht museum, zo mooi. Die witte was kreeg ik bij mijn foto cadeau.


Reacties

Emie zei…
Ik word van alle foto's blij maar het meest van die met de molen en het wasje! Ansichtkaart!
Marthy zei…
Waarom moet ik in hemelsnaam nou altijd aan jou denken als ik een wasje fotografeer;-)
Wat een reclame voor Friesland, prachtig!
KnutzEls zei…
Ook Leo houdt van wapperende was en ik ook. Inderdaad een ansichtkaart.
Ook mij maak je blij met een wasje aan de lijn :-)
Bertiebo zei…
Mij ook. Heerlijk als je een goeie was ziet! Als we het allemaal hebben is het geen afwijking meer hè. Ik ben zeer opgelucht
In de weer zei…
Wat mooi al die windmolens op een rij, daar kan ik zo van genieten.
Vlimbouter zei…
Wat ik me dan weer afvraag: wie is de eigenaar van die fris-witte was? Die lijkt me helemaal niet in een achtertuin te hangen. Maar aan de straatkant hang je toch geen was op? Vreemd...
Sjoerd zei…
Ik moet toch ook eens een keer terug naar mijn "roots". Hele mooie foto's...
Marthy zei…
Er stonden daar veel windmolens aan het water, een prachtig gezicht.
Marthy zei…
Ben het niet gaan vragen, Lut;-)
Wieneke zei…
Fryslân boppe !!! Het is zo'n afwisselende provincie. Wij wonen zelf in het bos-heide gebied, maar zo nu en dan gaan we het andere Friesland zien en dan hebben we altijd een fijne dag. De stadjes zijn altijd charmant en toch weer anders dan bijv. de Hollandse stadjes.
Marthy zei…
Het is gewoon een hele mooie provincie.
Misschien de was van een schippersvrouw?
Maakt ook niet uit, jij hebt weer een waslijn-foto.