Doorgaan naar hoofdcontent

Behang en gordijnen

Er is twee dagen hard gewerkt in ons appartement. In de woonkamer/keuken en in de gang is al het behang van de muren gestoomd. Dat is nog zwaar werk hoor, met zo'n apparaat bezig zijn, je staat de hele tijd met dat deel waar de hete stoom uit komt tegen het behang te duwen. Gelukkig is Mart nog steeds erg sterk, ik zou het niet kunnen. Gisteren is de schilder geweest, hij heeft alles opgemeten en met ons afgesproken dat als hij een paar regendagen heeft en niet buiten kan schilderen hij bij ons aan het behangen gaat. De sleutel ligt bij zijn ouders, onze nieuwe buren. 

Ik heb alle vitrage eraf gehaald en dat was veel want aan de voorkant zitten twee grote raampartijen. Ze liggen nu opgevouwen in de berging want ik ga ze niet meer gebruiken, ze zullen wel richting kringloop gaan. Of ik er iets terug ga hangen weet ik nog niet, dat moet nog even sudderen. Voorlopig zijn we weer op weg naar het Franse huis.

Reacties

Onliemie zei…
Fijn uitzicht. Zo kan je een beetje naar de "begankenis" zitten kijken, zeggen we hier in Vlaanderen. En alvast een mooie vloer. Wat een luxe dat alles klaar zal zijn wanneer jullie in de herfst weer terug zijn. Het wordt vast een mooi en gezellig plekje. Ik ben al benieuwd met wat voor leuke spulletjes je het zal inrichten. Voor jou toch ook iets om naar uit te kijken.
Hopelijk veilig onderweg met dit snertweer. Voor ons ziet het er gelukkig ook goed uit. Over een dikke week kunnen wij ook. :-)
Dat was dus nog even andere koek dan alleen een handtekening zetten.!
In de weer zei…
Dat hebben jullie prima geregeld Marthy !
Anoniem zei…
Mooi uitzicht, je kunt het halve dorp in de gaten houden daar op dat kruispunt... van daar dat je nog niet weet of je vitrage wil ;-p
En met die schilder/behanger komt het ook wel goed... voorlopig regent het.
Lies
Bertiebo zei…
Dat zijn weer een paar flinke stappen!
Ageeth Mooij zei…
Ik ben nieuwsgierig naar het behang! Eerst nog een fijne zomer in Frankrijk.
Emie zei…
Mooie vloer, groen uitzicht! Wat zal het sensationeel geweest zijn om even in dat kale huis rond te lopen en wat zal je hoofd vol plannen zitten. Je zult vast heel veel lijstjes maken. Niets zo leuk als een nieuw huis inrichten!
best apart denk om de sleutel van jullie nieuwe huis te krijgen en dan weer weg te gaan na twee dagen ;-) Als ik nog met je mee kan denken laat het me weten he. Geniet in Frankrijk!
Oh wat leuk, een eerste blik in het nieuwe huis. Ben benieuwd, wel of geen vitrage, en de vloer, die mag blijven liggen?
KnutzEls zei…
Leuk vooruitzicht weer. Onderweg naar Frankrijk dromenbover hoe en wat. Veilige reis en mooie dromen!
Sjoerd zei…
Alweer hard gewerkt, toe maar. Ik twijfel er niet aan dat jullie ook hier je eigen droomhuis van maakt.
miekequilt zei…
Ik denk dat jullie nog wel het een en ander van Franse markten meenemen voor de inrichting. Wat heerlijk dat de schilder zo zijn gang kan gaan.
Marthy zei…
Fijn dat jullie kunnen vertrekken en je weet het hè, altijd welkom!
Marthy zei…
Ja Lies, ik weet nog niet of ik vitrage of gordijnen neem. We kijken over het halve dorp en 's avond die lichtjes lijkt me ook mooi. Inkijk heb ik niet;-(
Marthy zei…
Ik loop over van de plannen, Emie.
Marthy zei…
Lief van je aangeboden, ik zal zeker weleens om advies komen.
Marthy zei…
De vloer is in werkelijkheid donkerder dan op de foto en na lang aarzelen hebben we toch een lichtere uitgezocht Jeanette. Koste wel moeite hoor want wij zijn nog van een generatie die iets wat nog goed is niet wegdoet.
Anoniem zei…
Is de vloer nog bruikbaar? Misschien een idee om op marktplaats te zetten... gratis af te halen! Hebben wij ook wel eens gedaan, was zo weg. Heb je er nog een beetje goed gevoel bij en een ander maak je er blij mee.
Lies
Marthy zei…
Goed idee, Lies gaan we doen!
Marthy zei…
Ik hoop aan het eind van de maand weer naar La Voulte te gaan Mieke. Wie weet wat ik nog vind.
Leuk Marthy. Je hoopt er toch een tijd te wonen, en dan is het fijn als het naar je zin is. En wat een fijne tip van Lies.