Doorgaan naar hoofdcontent

Confettiregen


Dit boek is geschreven door Splinter Chabot, Wobie genoemd, een jongen die opgroeit in een warm gezin met drie andere broers. Van jongs af aan is Wobie anders wat zijn ouders en broers volledig accepteren. Dit anders zijn levert wel problemen op, vooral op school en die periode, basis- en middelbare school, wordt uitvoerig beschreven. Toch is daar ook veel begrip voor hem. Hij heeft veel vriendinnen  die ook wel door hebben hoe hij in elkaar zit. Ondanks al dat begrip worstelt Wobie met zijn homoseksualiteit, hij heeft er niet voor gekozen zegt hij. 

Hier een quote uit het boek: “Voelde me langzaam anders worden, merkte dat ik iemand werd die ik niet wilde zijn. Nee, diep vanbinnen wás ik iemand die ik niet wilde zijn. Omdat het anders was, omdat mensen erover zouden praten, omdat ik in andere landen verboden was. Niemand had me gevraagd of ik dit wilde zijn. Niemand had bij me geïnformeerd wat ik ervan zou vinden. Niemand had verteld hoe ik ermee om moest gaan. Opeens was ik het gewoon. En hoe hard, hoe lang, hoe heftig ik het ook bleef ontkennen, ik kon het niet tegenhouden.” 

 Splinter Chabot, Confettiregen 

 Het is een heel mooi en openhartig verhaal van Splinter over zijn worsteling met wie hij is en wat hij voelt. Het is geen boek over een 'coming out', het is het verhaal over de weg er naar toe.

Reacties

Bertiebo zei…
Deze staat al op mijn lijst. Ik zag de schrijver in verschillende programma's en het lijkt mij een erg aardig, lief persoon
KnutzEls zei…
Op mijn lijst.
Sjoerd zei…
Hoe interessant het ook klinkt, het zou geen boek zijn wat ik zou kopen. Niet dat ik iets tegen homoseksualiteit heb, integendeel, maar mij boeit dit niet.
Emie zei…
Staat op mijn wensenlijstje en het laatste boek van zijn vader ook!
Marthy zei…
Ik heb hem al. Nog niets van hem gelezen, ben benieuwd.
miekequilt zei…
Het lijkt me een mooi boek. Het boek van zijn vader staat op mijn ereader.
Marthy zei…
Bij mij inmiddels ook.
Het boek van zijn vader Bart staat nog op mijn leeslijst.
Splinter heeft al veel gedaan en meegemaakt. Zijn boek wil ik ook lezen.
Dat is een boek dat ook op mijn lijstje staat. Ben er heel benieuwd naar.
Ik heb het boek nu gelezen. En ik vond het goed, heel goed zelfs.
Marthy zei…
Wat ren weg moest die jongen af leggen. Zwaar!