De eerste van dit jaar

Gisteren de eerste jam van dit jaar gemaakt, elf potten. Ik heb anderhalve kilo kruisbessen gecombineerd met bijna hetzelfde gewicht aan frambozen. Ik had onverwacht veel frambozen dit jaar en we hebben er al veel van opgegeten als dessert. Heerlijk met vanille ijs en een toef slagroom of in die lekkere volle kwark die ze in Frankrijk hebben. Maar er lag ook nog genoeg in de vriezer om jam van te maken.

 Deze combinatie had ik nog nooit gemaakt en wij als proefpanel zijn het er samen over eens, een heerlijke frisse jam, niet te zuur. Volgende week ga ik kruisbessen, ja er ligt nog genoeg in de vriezer, combineren met appel en wat kaneel. En daarna nog wat potten kruisbessen met aardbeien die we dan hopelijk volop hebben. Ik hou er van om telkens andere smaken te proberen.

Reacties

  1. Wat zal dat een tevreden gevoel geven. En zo leuk, met die etiketten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben sinds een paar weken ook helemaal 'verslaafd' aan het maken van jam, die van jou klinken ontzettend lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het leuk om te doen, Jolande en het geeft veel voldoening. Wij eten het op de boterham of in de yoghurt en kwark.

      Verwijderen
  3. Lekkere combinatie. Hier waarschijnlijk alleen bramen, vlierbessen en vijgen. Maar eigenlijk gewoon geen tijd voor..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De bramenoogst wordt hier veelbelovend zoals ook de vijgen.

      Verwijderen
  4. Zo de oogst verwerken geeft wel eer van je werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je bent druk geweest. Heerlijk die jam!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh oh oh wat weer geweldig allemaal !!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi al die potjes zo. Als ze allemaal zo lekker zijn als ze uitzien...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk Marthy en zeker al die “uitprobeersels”. Verrassend !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik had een berichtje geschreven, oa over dat ik op jouw blog de etiketten had gezocht en (weer) gevonden, ongeveer net zo’n foto erbij met potten jam, en toen ....... foetsie bericht :-(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vervelend Inge, maar ik kan er weinig aan doen. Ik krijg het bij jouw blog niet voor elkaar nkom de link van mijn blog in te voeren. Telkens pakt jouw systeem de link van de site van ons vakantiehuis, gemaakt met Wordpress.

      Verwijderen
  10. Dat wordt weer smullen. Lekkere combinaties maak je. Wij zijn ook gek op jam. Maar zelf maken doe ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik moet jammer genoeg het met mijn voorraad van vorig jaar doen, want al het fruit uit de diepvries heb ik door de elektriciteitspanne jammer genoeg moeten weggooien. Jouw confituur ziet er trouwens overheerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.