Doorgaan naar hoofdcontent

Le Quatorze Juillet

 Vandaag viert Frankrijk zijn nationale feestdag,  Le Quatorze Juillet en dan is het in veel plaatsen de gewoonte om de avond ervoor vuurwerk af te steken. Professioneel vuurwerk dan hè en dat is meestal heel mooi om te zien. Maar vanwege de coronacrisis zijn de meeste militaire parades, dansfeesten en vuurwerkshows dit jaar geannuleerd in het hele land. Een uitzondering geld voor Parijs. De traditionele vuurwerkshow bij de Eiffeltoren gaat vandaag wel door, maar het publiek moet op afstand blijven. 

Wij gaan met vrienden altijd kijken in St. Sauveur de Montagut en van te voren schuiven we dan aan in een restaurant om pizza te eten. Ook in die plaats was het vuurwerk geannuleerd maar een goede traditie gooi je niet overboord vonden wij dus zaten we gisteravond met zijn allen aan de pizza. Als voorgerecht koos ik een 'Tatin de légumes, chèvre et anchois', vertaald betekent dit een taartje met groenten, geitenkaas en ansjovis. En dat was met toch lekker. De ansjovis was maar een beetje dus overheerste niet en onder het geheel zat een dun laagje bladerdeeg. Een goede keus.

Nog even een fotootje hoe gezellig we zaten maar eigenlijk is dat niet nodig, we hebben het altijd leuk met elkaar.

Reacties

Emie zei…
Lange tafels, vrolijk gezelschap. Dat kan niet beter!
Bertiebo zei…
Ja een traditie moet je er in houden.
KnutzEls zei…
Het ziet er gezellig uit. Mag je in Frankrijk nu wel zo bij elkaar aan tafel zitten.? Hier is het nog altijd met 1.5 meter er tussen....
Marthy zei…
Minstens 1 meter afstand tussen de tafeltjes, maximaal 10 personen van één gezelschap aan één tafel (mag uit verschillende huishoudens), verplichte mondbedekking voor de bediening en ook voor klanten als die zich verplaatsen in het restaurant. Vooraf reserveren is niet nodig maar hebben wij wel gedaan.
Ziet er gezellig uit, heerlijk dat het kan!
Sjoerd zei…
Een lekker pizza zou me ook wel bevallen...
miekequilt zei…
Wat ziet dat er gezellig maar vooral lekker uit.
Ziet er niet alleen heerlijk maar ook gezellig uit!
Onliemie zei…
Die tarte tatin klinkt overheerlijk. Helemaal wat ik ook zou kiezen. Zo gezellig met z'n allen. De coronaregels lijken me dan helemaal hetzelfde als in België. Alleen is het hier wel nodig om te reserveren.
Fijn gezelschap en lekker eten, heerlijk!
Annelies zei…
Mmmm! Ik heb je foto al een beetje opgerekt en uitvergroot om te kijken hoe ze dat taartje zo mooi hebben gemaakt. Zie ik daar aubergine en gegrilde paprika of tomaat als groente? Je begrijpt het zeker al; die tarte tatin ga ik een keertje (na)maken. Nu ja, in ieder geval proberen!
Marthy zei…
Ik heb er ook al aan gedacht om het te proberen. Bladerdeeg met daarop de geitenkaas, aubergine en paprika daarop. De sardines middenin. I ga het in kleine taartvormpjes proberen.
In de weer zei…
Dat voorgerecht zou mij ook wel aanstaan.