Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

 Het oogt nog niet echt, onze moestuin maar er staat wat in en het groeit. Aan de twee voorste bonenstokken staan snijbonen en bij de rest van de stokken heb ik zaterdag die lekkere paarse sperziebonen in de grond gestopt. Daarachter staan de aardbeien.

Twee weken geleden knipten we alle planten met de grond gelijk en nu staan de allemaal weer vol in het blad en de meeste bloeien al weer. Met die aardbeien gaat het helemaal goed komen. We hebben dit jaar trouwens ook een rijke frambozen oogst, Mart plukte vanmorgen al weer een vergiet vol. Ik spoel ze even af en daarna gaan ze de vriezer in. Als ik tijd en zin heb maak ik er jam van, eventueel in combinatie met ander fruit.

 Ik had kleine groenteplanten van de Stolwijkse kweker meegenomen en die moesten snel de grond in dus hebben we als de wiedeweerga deze bak schoongemaakt en de plantjes er in gezet. Sla, rucola die ik al kan knippen, wat bietjes en venkel. Het groeit allemaal goed.

 De tomatenplanten doen het ook goed, die twee die schoondochter Chris zelf op kweekte groeien het hardst, daar zit vast veel liefde in.

 Prachtige plant in de moestuin, ooit als stekje gekocht tijdens open tuindagen. De naam heb ik ooit geweten maar ben ik inmiddels kwijt.

Onder dit net staat de kool, zie er professioneel uit, toch. Het oude net was helemaal verteerd. Mart had nog een paar meter buis in de garage liggen en heeft dit samen met zwager Piet gefabriceerd met een nieuw gekocht net.

Reacties

Het ziet er alweer goed uit, hoewel het nog iets langer wachten is op meer oogst.
Wat een dankbare moestuin, je hebt alweer aardig resultaat geboekt. Wij hebben dit jaar ook extreem weel frambozen.
Emie zei…
Heb toevallig (?) voor mijn blog vandaag de framboos klaarstaan. Die doet het helaas niet zo goed. De aardbeien zijn nog een wildernis hier. Jouw moestuin is beslist een maandagblog waardig!
Onliemie zei…
Dat komt daar helemaal goed met de moestuin. Het Franse zonnetje zorgt daar wel voor. Nomnom frambozen. Die zouden hier nooit tot in de vriezer geraken, vrees ik. Zo lekker!
Sjoerd zei…
Dat gaat alweer de goede kant uit. Ik kan alleen maar zeggen dat jullie de afgelopen weken hard gewerkt hebben.
Kees zei…
O, Heerlijk Marthy, Verser kan niet he, wij deden het vroeger ook allemaal, hadden toen 'n grote tuin, maar ja dat is voorbij, op het balkon gaat het niet hi hi.
Groet Kees.
Een vergiet vol frambozen...daar ga ik vannacht (hopelijk) over dromen...
Het gaat voorspoedig met de moestuin, heus!
Annelies zei…
Daar had je een paar maanden geleden in 'lockdown Nederland' vast niet over durven dromen, dat je moestuin er alweer zo snel en er zo goed uit zou zien! Toen hooguit nachtmerries over hoe je het aan zou treffen.
Willy zei…
Wat heb je de moestuin weer snel op orde.
miekequilt zei…
Hard werken geeft resultaat. En aangezien de moestuin er prachtig uitziet, weten we dat jullie hard gewerkt hebben. En binnenkort krijgen we vast lekkere maaltijden of potten jam te zien.
Marthy zei…
Zo zie je maar Annelies, met hulp van goede vrienden kom je een heel eind;-(
Marleen zei…
Fijn dat jullie zoveel eer hebben van al het gedane werk in de moestuin. En straks het oogsten en, natuurlijk, genieten van al het lekkers.
Claudia zei…
Je mooie stekje is een Salvia Involucrata, opgezocht in de handige app PlantNet. Vroeger kon ik bij wijze van spreken nog geen distel van een paardenbloem onderscheiden, tegenwoordig ben ik een soort wandelende planten- en bloemenencyclopedie... maar alleen als ik mijn telefoon bij me heb :-)
Een vergiet frambozen, lekker hoor! Groetjes
Marthy zei…
Stom van me, Claudia, ik heb die app ook op mijn telefoon maar vergeet hem vaak. Bedankt!
lem zei…
Wat een leuk tuintje. Geduld is de grootste deugd in de tuin. Prachtig muurtje. Inderdaad een salvia-sort. De frambozzen tieren bij mij welig, maar dat duurde ook wel even en de Moerbei heft vruchten.
Lut en Luc zei…
Hoe mooi ligt jullie tuin er al bij. Hier is het, op één bloemperkje na, nog een wildernis. Maar ik zie wel heel duidelijk als ik terug een plekje onkruid vrij gemaakt heb en dat geeft dan weer moed om een volgend plekje aan te pakken.