Tour de France 2020

Normaal gesproken zou de 107de editie van de Tour de France het sportnieuws nu beheersen maar door de Corona crisis werd de wielerwedstrijd uitgesteld en begint nu 29 augustus in Nice. Heel wat fietsliefhebbers zullen blij zijn dat het uitstel geen afstel bleek te zijn.

Op woensdag 2 september vindt de 5e etappe dan plaats, Gap - Privas. En in Privas is al weken geleden alles in orde gemaakt voor de finish daar. 

Deze rotonde ligt tussen de Lidl en de HyperU en in beide winkels doe ik altijd mijn boodschappen dus ik kon vanmorgen even een paar fotootjes nemen. Hier komen de fietsers langsgereden, dan zijn ze bijna bij de finish. Het is niet een echt spannend parcours met aan het einde een vals plat van een paar kilometer lang.  Wij gaan niet kijken, veel te druk daar.

Maar de rotondes, zo'n stuk of drie achter elkaar, zijn leuk versierd, daar kunnen we nog weken van genieten.

Reacties

miekequilt zei…
Wat leuk. Wat kunnen die Fransen dat toch goed hè. Beetje sfeer maken.
Sjoerd zei…
Wat leuk versierd zo... Mooi dat ar geen sprake is van afstel. Alleen de massa mensen lijkt me echt niets in deze tijd.
Kees zei…
Dit is toch altijd weer een mooie en sportief gebeuren om mee te maken .
Groet Kees.
KnutzEls zei…
Wat leuk. Altijd een evenement van jewelste. Het werd thuis door mijn vader al gevolgd en wij doen dat ook -gematigd- vanuit onze luie stoel via de tv. Alleen toen de TdF in Rotterdam startte, zijn we gaan kijken. En dat was een heel circus!
Emie zei…
En dan deze etappe op tv kijken en allerlei bekende plekken herkennen!
Annelies zei…
Wat een leuke foto's: Privas is zo te zien al helemaal klaar voor het grote wielerevenement! We hadden ooit het idee om daar te gaan kijken maar toch maar niet. Te druk en de etappe net niet spectaculair genoeg. We gaan de mannen wel voor de buis aanmoedigen!
Willy zei…
Leuk! Ze zijn er al vroeg bij.
Marthy zei…
Mij ook niet, Sjoerd. Maar we staan er altijd weer van te kijken hoeveel publiek de Tour de France trekt.
Marthy zei…
Ja, wij hebben dat circus in het verleden ook een paar keer mogen zien, Els.
Marthy zei…
Ja, dat gaan we zeker doen. We kennen een groot deel van die etappe.
Marthy zei…
Wij ook Annelies.
Momenteel vind ik er niks aan zonder Tour de France. Ik verheug me er ieder jaar weer op. Maar...nu heb ik het nog tegoed (-: In België heb ik een aantal keer de doorkomst van de Tour gezien/gehoord. Een herrie en spektakel vanjewelste.
Hartstikke leuk die versierde rotondes.
Bertiebo zei…
Wij heben kamperend in F. wel eens zo'n doorkomst gezien. Echt circus was het, bijzonder
Ben benieuwd hoe ze eea gaan regelen, met name op die smalle weggetjes in de bergen. Hier kans dat de BinckBankTour weer door ons dorpje komt
Marthy zei…
Ik vraag me af of ze die weggetjes dan gaan afsluiten voor publiek. We zullen het gaan zien op de televisie, maar ik ga er niet tussen staan.