Koopjesjagers

Om half acht vanmorgen werd ik beneden aan de weg al opgepikt om mee te gaan naar de brocantemarkt in Ruoms. Mart ging niet mee, die ging liever fietsen. Ik was al meer met onze Belgische vrienden op deze markt geweest, hij wordt maar eenmaal per jaar gehouden. Veel handelaren en maandenlang niet kunnen verkopen zorgden voor hoge prijzen. Ook is Ruoms een toeristenplaats en dat werkt niet in het voordeel van de koopjesjagers. 

Maar ondanks dat gingen we toch met wat leuke spullen naar huis want er valt natuurlijk altijd wat aan de vraagprijs te doen😉, het hoeft allerminst een koopprijs te zijn. Dat leuke bankje waar vader en zoon zo gezellig opzitten is bestemd voor het piepkleine plaatsje bij het kot van Floris. En dat leuke kastje rechts van Maarten komt naast ons bed in de nieuwe woning. Voor het laatje moet ik nog een te gekke knop zien te vinden. De plank in de hand van Floris is ook voor mij, die krijgt morgen een flinke schrobbeurt met een harde borstel. Nadat bij ons wijnboertje nog wat lekkere flesjes ophaalden gingen we met een volgeladen auto naar huis.

Reacties

 1. Goed geslaagd! Dat wordt een huis met meubels uit alle windstreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He heerlijk dat snuffelen naar leuke dingen en je bent goed geslaagd zo te zien.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorlopig kun je in ieder geval weer vooruit...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk die marktjes. Niet te druk van de toeristen? Want daar ben ik nog een beetje bang voor nu met die covid-19. Mooi kastje en leuk bankje ook. En een leuke knop voor erbij is geen probleem in Frankrijk. Op bijna alle markten vind je wel zo een kraam met van die geweldig leuke knoppen. Is vast heel gezellig geweest met de Belgen. Kan ook niet anders. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren heel vroeg, Kris, liepen daar al om kwart voor negen. Geen Nederlands gehoord het was nog erg rustig.

   Verwijderen
 5. Dat is een markt die we nog niet kennen; hoogste tijd om er een keertje langs te gaan. Je hebt weer mooie spullen verzameld, Marthy! Ha ha, als je zo door gaat, rijden jullie niet alleen maar richting Frankrijk met een volle auto maar ook straks weer terug naar Nederland met een volle bak!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed geslaagd weer. Wat blijft het leuk om over zo'n markt te scharrelen, hè? Ik vind de kapstokken tegen de boom op de achtergrond trouwens ook heel aantrekkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ooit een oude school kapstok gekocht op de brocante in La Voulte, hangt in de hal van het vakantiehuis. Nog steeds mooi.

   Verwijderen
 7. Heerlijk Marthy. Hopelijk gaan we volgend jaar een keer samen op pad. Of staat jullie appartement al vol? ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke aankopen. Volgens mij ben ik in 2009 ook op die markt geweest. Ik ga de foto's eens opzoeken en laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je goed geslaagd bent op die leuke markt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De dingen waar je zomaar tegenaan loopt zijn vaak de leukste vondsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt me een heel leuke markt. Is er een site waarop je de aankondigingen van een komende markt vindt? Wij zitten zo kort bij Ruoms maar wisten het niet. Anders had je vast en zeker daar tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.