Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe aanwinsten

 We vertrokken gisterochtend om half zes uit Stolwijk met regen, 13 graden en kwamen om vier uur in Privas aan waar het 33 graden was. We hadden alle twee een lange broek aan en een shirt met lange mouwen, pff. Wat boodschappen gedaan en getankt en toen de bergen in waar het gelukkig wat koeler was. Direct alle planten uit geladen die ik mee genomen had en alles water gegeven.

 Vanmorgen al vroeg begonnen om mijn oogst aan planten een plekje te geven. Op deze twee heestertjes werd ik meteen verliefd, die trosvormige bloemen, zo mooi. De naam is Escallonia Laevis 'Pink Elle' en als je ze na de bloei licht terug snoeit volgt er een tweede bloei. Ga ik proberen.

 Ik laat ook nog even een foto zien van de witte hortensia die daar op de binnenplaats staat en er zestien juni nog zo levenloos uit zag. Alle takken werden heel kortgeknipt en Mart heeft er met een spa zelfs nog een stuk afgestoken. Hij staat alweer aardig fris in blad. Dit jaar geen bloemen meer en volgend jaar waarschijnlijk ook niet maar de plant is gered. Het afgestoken stuk heb ik in een grote pot gezet en ook daar komt blad aan.

 Ik kocht verschillende planten voor de border waaronder de Gaura. Deze bloeit roze en blijft korter dan de 'Whirling Butterflies' die je veel ziet en die ik ook in de tuin heb.

 Ik lied met verleiden door deze plant, de Lythrum, kattenstaart, hij zag er zo goed uit en ik kocht er drie. Ik weet nu al dat ik er waarschijnlijk spijt van ga krijgen want deze plant zaait zich meestal behoorlijk uit en daar heb ik geen behoefte aan, veel te veel werk. Even afwachten maar en anders gaan ze naar een wild stuk tuin en paar etages lager.

 Ik hou van hier en daar een toef grijs, zoals bijvoorbeeld de kerrieplant. Dit is een klein heestertje, benieuwd hoe die het gaat doen. De naam is Calocephalus.

Dit leuke stervormige plantje heb ik een plekje vooraan in de border gegeven. De naam is Laurentia Axillarus en de plant is eigenlijk éénjarig. Ik heb de stille hoop dat er zaailingen komen. 

Door deze nieuwe aanwinsten ben ik een stuk tevredener over mijn border. Er zijn wat kale plekken opgevuld en er is weer wat meer kleur.

Reacties

Sjoerd zei…
Waarschijnlijk bloeit volgend jaar de witte hortensia weer als vanouds. Oersterk zijn deze planten als ze voldoende water krijgen.
Annelies zei…
Dat ziet er prima uit, Marthy! Je hebt weer eer van je werk. Zeker al heel vroeg begonnen op deze warme dag, hè? Wij liggen hier bijna op 'apegapen' van de hitte! De planten in de tuin en in de potten trouwens ook.
Aah plantjes shoppen, altijd leuk maar verleidelijk 😉
KnutzEls zei…
Lekker werken als alles zo groeit.
miekequilt zei…
Warm en droog? Ik wou dat dat hier ook was. Heerlijk voor jullie om in te werken.
Bertiebo zei…
Droog? Haha onze tonnen zijn vol, 200liter!
Marleen zei…
Roze en lila, mooi zo bij elkaar!
Leuke planten heb je gekocht en meegenomen. Vooral die eerste vind ik erg leuk.
Fleurig al die bloeiers. ben benieuwd naar een totaaloverzicht van de tuin.
Marthy zei…
Inderdaad Annelies, lekker vroeg begonnen en een paar uurtjes gewerkt. Daarna in de ruststand gegaan.
Marthy zei…
Ja, daar ben ik ook erg blij mee Jeanette.
Marthy zei…
Nog even wachten op wat meer kleur, Jeanne.
Onliemie zei…
Fijn dat jullie weer goed aangekomen zijn. Heerlijk zo' n stralend weer. Hier was het de laatste dagen miezerig en bij momenten viel het water met bakken uit de hemel. Maar ook hier wordt het weer beter. Je nam heel mooie planten mee. Dat komt daar helemaal goed met jullie border. Dat grijze plantje hebben we hier ook. Een heel sterke plant. Hoeft ook bijna geen water. De eerste vind ik de allermooiste. Die tweede bloei lukt jou vast.
Emie zei…
Heerlijk om weer volle borders te maken. Ik was in NL op zoek naar kattenstaarten maar ze waren even niet voorradig. Hier ben ik ze nog nooit tegengekomen. Ik zou er wel vijf willen hebben...
(dit is poging nummer twee tot reactie)
Jan uit Perth zei…
Jullie zijn goed bezig, Marthy! Dat gaat vast weer heel kleurvol worden. Maar vergeet niet om af en toe wel even lekker achterover te leunen hoor!
Marthy zei…
Bezint eer ge begint hoor Emie. Die kattenstaarten zaaien behoorlijk uit. Het schoot me te binnen tien ik ze al had gekocht, ik heb ze vroeger ook gehad in mijn tuin.
Wat vervelend dat je reacties op mijn blog zo moeilijk doen. Ik heb het bij Jeanne en daar kopieer ik mijn reactie de eerste keer zodat ik een tweede of derde keer niet alles opnieuw hoef te typen. Ik heb het idee dat Blogger en Wordpress elkaar niet zo mogen.
Marthy zei…
Niet bezorgd zijn hoor Jan. Het was warm gisteren en nadat we 's morgens de planten een plek gegeven hadden hebben we de hele middag uitgerust. Eerst binnen omdat het zo warm was en daarna in de schaduw van de boom.
miekequilt zei…
Daar heb ik ook last van. Maar niet op mijn iPad. Dus die gebruik ik meestal.
Lida zei…
Poe wat hebben jullie een druk leven op het moment! Maar wel heel erg leuk allemaal. Hopelijk kan je straks weer wat rustiger aan doen en lekker op jullie gemak genieten van alles.
schrijfsels zei…
Mooie aanwinsten, daar zul je vast de hele zomer plezier van hebben!
Gek hè, kan niet meer reageren als ik je blog lees op de i-pad, en aangezien ik zelden op de laptop werk moet je 't maar doen met meerdere reacties van mij :-)
Marthy zei…
Emie, heeft er ook moeite mee, maar ik ook weer bij anderen bloggers. Heb er geen oplossing voor, hoop dat het overwaait. Bij jou lukt het mij niet om mijn blog te vermelden, als je mijn reactie aanklikt kom je altijd bij mijn site van het vakantiehuis terecht.