Doorgaan naar hoofdcontent

Les Vans

Les Vans was in de zestiger jaren een ontmoetingsplaats voor hippies en veel van hen zijn er in de toen leegstaande huizen in de omgeving gaan wonen. Nog steeds ziet men in de Ardèche veel van die terug-naar-de-natuur mensen die in hun onderhoud voorzien door de producten van hun kleine boerderijtjes op de warenmarkten te verkopen. 

In het huidige Les Vans is niet veel meer van die hippie cultuur te merken, het is nu een toeristenstadje wat vooral geliefd is bij de Belgen en Nederlanders.

 Veel leuke winkeltjes waar mensen die met vakantie zijn ongetwijfeld wat geld besteden.

 Dit restaurantje viel op door zijn leuke tafelkleedjes, op ieder tafeltje een ander stofje.

 De slingers boven de huizen in deze straat bestond uit lapjes stof, heel veel lapjes bij elkaar.

 Van dit hoekje nam ik verleden jaar ook een foto, we vonden dit jaar de uistalling wat minder uitbundig.

Nog een laatste foto van een rijtje huizen die de zuidelijke sfeer zo goed weer geven.

Reacties

Wat een leuk stadje. De Ardèche lijkt me erg mooi. En al die zelfvoorzienende paradijsvogels waar je over schreef, daar hou ik ook wel van.
miekequilt zei…
Dat bovenste handwerk vind ik enig. Verder lijkt het me een leuk stadje om te bezoeken. En wellicht lekker te lunchen aan zo'n leuk tafeltje.
Emie zei…
Die slingers lijken een beetje op mijn zakdoekjesslinger die vooral dankzij jouw donatie tot stand kwam. Leuke sfeer daar in Les Vans.
Sjoerd zei…
die slingers vind ik een leuke vondst... Mooi stadje.
Marleen zei…
Gezellige plaats om rond te kijken. En met de drukte valt het gelukkig mee zo te zien.
Willy zei…
Leuk die vlaggetjes en verschillende tafelkleedjes. Het lijkt me een gezellig stadje.
Ziet er gezellig uit daar in Le Vans
Annelies zei…
Dat zie je bij ons in de directe omgeving ook: veel, zoals jij het zo mooi noemt, 'terug naar de natuur' mensen. Met weinig tevreden en heel bewust levend. Vooral op de marktjes hier zie je hen vaak achter een kraampje met zelfgebakken brood, geitenkaasjes, honing en wat biologische moestuingroente. Ook heel wat 'dreadlock' jongeren en overjarige hippies, trouwens! Het geeft extra kleur aan de streek!
Marthy zei…
Vooral de zondagochtend markt in St, Pierreville staat er bekend om die dreadlocks, Een heel klein marktje maar er wordt alleen maar biologisch verkocht. Erge leuke sfeer.