Doorgaan naar hoofdcontent

Marokkaans

Na al het moois op de pottenbakkersmarkt bekeken te hebben slenterden we wat rond door Les Vans op zoek naar een leuk restaurantje. Het is het toeristenseizoen en de winkeliers doen hun best om hun waren zo aantrekkelijk mogelijk uit te stallen. Dit sfeerhoekje vonden we erg geslaagd.

De uitstalling in dit rekje deed me heel erg denken aan de gympies die ik als kind droeg. Wit waren ze dan en in Noordwijk noemden wij ze battertjes. De badmannen droegen ze altijd onder hun katoenen witte kleding, daar komt die naam waarschijnlijk vandaan.



Een mooi balkon aangekleed met veel potplanten, het zal daar goed toeven zijn.

We streken neer op het terras van een Marokkaans restaurantje en we dronken natuurlijk een Marokkaanse rosé bij onze lekkere maaltijd. We namen hier geen dessert, daar hadden we een andere plek voor bedacht.

Reacties

Wat een prachtige foto's heb jij altijd. Het is bijna zo dat ik de geuren ruikt van het Franse leven.
ps. ik moet steeds aan je denken als ik een ezel zie. Ik heb mezelf de opdracht gegeven om een ezel fotoshoot te doen en ik knip plaatjes uit waar die schatjes op staan maar ja jouw verhaal staat mij ook goed bij dus ik zal voorzichtig zijn. Trouwens ik ben jaren gelden behoorlijk gebeten op een kinderboerderij, gelukkig had ik mijn nichtje van 8 bij me die paarden gewend was en die mij "gered" heeft
Zei ik al dat ik weer eens naar Frankrijk wil?
Emie zei…
Dan ben je toch echt even op vakantie in eigen land. Het ziet er aanstekelijk uit!
Lida zei…
Wij zijn net weer thuis, maar krijg terstond weer heimwee bij zulke foto's.
Sjoerd zei…
Als ik dit zo zie denk ik dat die mensen nog ergens in het verleden zijn blijven steken. De hectiek van het moderne leven gaat aan hun voorbij.
Bertiebo zei…
Vakantie, dat is het

Marthy zei…
Hou wel voor ogen dat dit een niet gecastreerde ezel was die daardoor agressief was geworden. Bovendien heeft hij altijd alleen gestaan wat ook niet goed is voor een ezel.
Anna berg zei…
Sfeervol logje.
miekequilt zei…
Heerlijk, Marthy. Ik was weer even in Frankrijk ( in gedachten hoor).
Vlimbouter zei…
In het winkeltje van die eerste foto zou ik zó binnen lopen!
Pippa's Hus zei…
Wat een gezelligheid! XX Esther
O, die gympen vind ik echt heel leuk. Zou ze zo willen hebben.