Wij aten gisteren de eerste bietjes van de moestuin en het recept wat ik daarvoor vond in mijn bestanden was zo lekker dat ik het graag met jullie wil delen.
Voor 2 personen:
500 gram gekookte bietjes
ca. 400 gram aardappelen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd of geperst
1 sinaasappel, geperst en schil geraspt
1 eetlepel (meer of minder naar smaak) Ras al Hanout
peper en zout
175 gram gerookte kipfilet, in blokjes
50 gram geitenkaas, in blokjes
2 lenteuitjes, in kleine ringetjes
(olijf)olie
500 gram gekookte bietjes
ca. 400 gram aardappelen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd of geperst
1 sinaasappel, geperst en schil geraspt
1 eetlepel (meer of minder naar smaak) Ras al Hanout
peper en zout
175 gram gerookte kipfilet, in blokjes
50 gram geitenkaas, in blokjes
2 lenteuitjes, in kleine ringetjes
(olijf)olie
Snij de
gekookte en geschilde bietjes in blokjes.
Kook de aardappelen en stamp ze.
Verwarm in een hapjespan de olie en bak daarin de ui en knoflook tot ze glazig ziet.
Voeg de Ras el Hanout toe en bak even mee, tot het geurt.
Blus af met het sinaasappelsap en laat even inkoken.
Voeg bietjes, sinaasappelrasp en gestampte aardappelen toe en roer alles goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer er de kipblokjes doorheen en laat alles goed warm worden.
Verdeel de stamppot over twee borden.
Voeg naar smaak nog een scheutje olijfolie toe.
Strooi de geitenkaas en lenteuitjes erover en serveer.
Kook de aardappelen en stamp ze.
Verwarm in een hapjespan de olie en bak daarin de ui en knoflook tot ze glazig ziet.
Voeg de Ras el Hanout toe en bak even mee, tot het geurt.
Blus af met het sinaasappelsap en laat even inkoken.
Voeg bietjes, sinaasappelrasp en gestampte aardappelen toe en roer alles goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer er de kipblokjes doorheen en laat alles goed warm worden.
Verdeel de stamppot over twee borden.
Voeg naar smaak nog een scheutje olijfolie toe.
Strooi de geitenkaas en lenteuitjes erover en serveer.
Ik moest er even mijn eigen twist aan geven want ik had niet alle ingrediënten in huis. Gerookte kipfilet heb ik in de Franse supermarkten nog nooit kunnen ontdekken dus dat heb ik gewoon weggelaten en we hebben het echt niet gemist. Wel wat meer blokjes geitenkaas en echt, dat was heerlijk. Lenteuitjes had ik ook niet in huis maar die gaan er de volgende keer wel op want dat lijkt me erg lekker.
Ik heb altijd een paar van deze potten in de koelkast staan en ik gebruik de inhoud zowel voor warme (ook hartige taarten) als koude gerechten.
De sinasappel en de Ras el hanout geven een aparte smaak aan het gerecht, net even anders.
Eet smakelijk!
Reacties
Maar de volgende keer wordt het Noord Afrikaans! Thanks voor je recept!