Doorgaan naar hoofdcontent

Pottenbakkersmarkt in Les Vans

 Net zoals verleden jaar bezochten we met vrienden weer de pottenbakkersmarkt in Les Vans en weer was het een feest om daar te zijn. 38 Pottenbakkers en keramisten uit de streek en even daar buiten verrasten ons met de creativiteit van hun werk.

 Van een exposant hoorden we dat de pottenbakkers niet meer dan twee jaar achter elkaar op de markt mochten staan, dit om de markt aantrekkelijk te houden en andere pottenbakkers zodoende ook een kans te geven om op deze druk bezochte markt te exposeren.


Les Vans is een van de meest zuidelijke stadjes van de Ardèche en heeft een leuke sfeer. Op het mooi gelegen plein midden in het centrum wordt de ruim opgezette markt gehouden en omdat we vrij vroeg waren was het er nog niet al te druk en we konden al het moois wat we zagen op ons gemak bekijken.

De foto's die ik maakte zijn van objecten die ik erg mooi vond en het valt me nu op dat ik blijkbaar een voorkeur heb voor organische vormen, nooit zo bij stil gestaan. Dit mooie schaaltje kocht ik voor mezelf, ik was er meteen weg van toen ik het zag.

Reacties

Vlimbouter zei…
Alle gefotografeerde schalen zijn mooi, maar mijn voorkeur gaat naar de eerst foto: de schaal met de blauwe vlek. Ze doet me denken aan inktvlekken uit de tijd dat we nog met pen en inkt uit de inktpot schreven.
KnutzEls zei…
Mooi, zou ik ook gekozen kunnen hebben.
miekequilt zei…
Wat een mooie markt zal dat geweest zijn. En wat heb je jezelf een mooie schaal kado gedaan.
Marthy zei…
Dit vond ik ook de mooiste schaal, ik ben er tweemaal naar terug gelopen maar hij was niet goedkoop, zoveel geld wilde ik niet uitgeven.
Emie zei…
Ik vind de onderste het mooist. Leuke markt!
In de weer zei…
Erg mooi Marthy.
anja zei…
Wat een leuke markt, en fair dat zo iedere kunstenaar een keer de kans krijgt te exposeren.
Van de schalen die je op de foto hebt gezet, zou ik dezelfde hebben gekozen als jij, prachtig!
Je kijkt je ogen uit, wat mooi allemaal !!
Marthy zei…
Ik weet zeker dat jij dit heel mooi had gevonden, Jeanette.