Doorgaan naar hoofdcontent

Tuinornamenten

Mart maakte deze tuinornamenten (ik weet er geen beter woord voor) al heel lang geleden voor onze Stolwijkse tuin. Het was de bedoeling dat er twee witte rozen in gingen klimmen maar die rozen wilden niet want ze kregen geen zon genoeg op die plek. Dus bleven deze klimdingen leeg maar ik vond ze  decoratief genoeg om ze te laten staan.

We namen ze van het voorjaar mee naar hier in de aanhangwagen en zette ze op het tweede terras, dat kon wel wat aankleding gebruiken. De twee vlinderstruiken die daar staan hebben de neiging om een beetje te gaan dweilen en dat wordt zo aardig voorkomen. 

Voordat wij stopten met werken bezochten wij in Nederland in juni vaak open tuinen en ik zorgde wel dat ik altijd een fototoestel en potlood en papier bij me had. 'Kan je dat maken' vroeg ik aan Mart bij het zien van deze ornamenten in een prachtige tuin en hij knikte. Opgemeten, ik heb in iedere tas zo'n handig klein rolmaatje, en nagetekend. De man die veel kan, dus ook lassen maakte ze van betonijzer. Kost niets en staat altijd mooi in combinatie met groen.

Ik kan jullie nog geen bloemen laten zien, alles is laat door de hagel, maar ze komen er aan hoor. Ik zag al diverse bloemknoppen.

Reacties

Prachtig zeg en ook nog eens zelf gemaakt! In Engelse tuinen zag ik vroeger ook van dit soort ornamenten, die ik graag wilde hebben toen we nog een tuin hadden. Voor ons bleef het bij kijken, helaas.
miekequilt zei…
Ze zijn mooi. En omdat ik ze in het echt heb gezien weet ik dat zeker. Hier staan de vlinderstruik al volop in bloei.
In de weer zei…
Een mooie toevoeging op het tweede terras en erg decoratief.
Wat een samenwerking tussen opdrachtgever en uitvoerder ;-)
Mooi hoor, zoals heel veel wat die handige Henkie van jou maakt! Zuinig op zijn 😉
Sjoerd zei…
Dat is mooi, staat goed daar.
Marthy zei…
Dat gaat meestal zo met ons, ik bedenk het, hij voert het uit;-)
Villasappho zei…
Ik ben niet onbekend met de handige man, heb er ook zo één. Die van jou maakt mooie dingen en inderdaad samen met het groen past het prachtig.
Marthy zei…
Goud waard, zulke mannen!
Emie zei…
Oh, wat een goed idee! En wat mooi uitgevoerd. We hebben hier nog oud hang en sluitmateriaal van de oude luiken. Nu alleen nog een lascursus volgen :)
Elizabeth zei…
Ik vind zoiets gaaf!
Vlimbouter zei…
Oh wat ben ik jaloers op jou omwille van die handige man. Zo eentje zou ik ook heel graag willen. (natuurlijk heeft de mijne dan weer andere kwaliteiten, ik klaag niet hoor)
Marthy zei…
Hij is niet volmaakt, hoor.