Doorgaan naar hoofdcontent

Zoals ieder jaar

Vandaag, 14 juli wordt in Frankrijk de nationale feestdag gevierd en dat houdt in dat de avond ervoor in veel dorpen en steden vuurwerk afgestoken wordt. Wij gaan dan, het is ondertussen traditie geworden, met onze Belgische vrienden naar St. Sauveur de Montagut om daar naar het spektakel te kijken. 

Maar eerst namen we een aperitief op het terras bij Maarten en Lilian. Ik nam een bubbeltje, ben ik gek op en onze gastheer nam een biertje en sneed de hele erge lekkere ham aan die hij voor zijn verjaardag had gekregen. 

Daarna reden we naar St. Sauveur waar we zoals ieder jaar aten in de pizzeria en keken naar de lampionnenoptocht en het mooie vuurwerk. Het is allemaal niet zo spectaculair, het belangrijkste van zo'n avond is eigenlijk dat je het gezellig hebt met leuke mensen om je heen.

Reacties

Emie zei…
Een beter leven bestaat er niet!
miekequilt zei…
O, wat een leuke 14 juli viering. Heerlijk om met vrienden te vieren.
Bertiebo zei…
Houden zo, die traditie
De foto alleen al is gezellig!
Lut en Luc zei…
Wij hebben gisterenavond inderdaad ook vuurwerk gehoord, maar wisten niet wat daar de reden voor was. Bij deze weer iets bij geleerd. En het lijkt inderdaad super gezellig.
Lida zei…
Hoi Marthy. Hier ben ik weer een keertje.
Vraagje. Ken jij de camping Rural de Folastiere die bij jou in de buurt zit? Daar verblijven wij nu namelijk ‘ n paar dagen. Wat een schitterende omgeving hier zeg! Groetjes van Lida.
Sjoerd zei…
Tsjonge, het water loopt me in de mond als ik naar de foto kijk.... Dat is het helemaal.
Marthy zei…
Kom dinsdagmorgen even een kopje koffie doen, Lida. Vraag aan Xavier maar waar Le Serret ligt, hij weet het wel te vertellen.
Lida zei…
Ja leuk, komen we doen! Kan ik eindelijk je huis, tuin en terrassen in het echt bewonderen!
Vlimbouter zei…
Allons enfants de la patrie...
Marthy zei…
We hebben het niet gezongen aan tafel, haha.