Doorgaan naar hoofdcontent

Typisch Frans

Bermtoerisme, vroeger zag je het veel in Nederland, in de tijd toen de auto gemeengoed werd voor de meeste mensen maar tegenwoordig zie je zo'n tafereeltje als hierboven nergens meer, tenminste niet in ons land. 

Maar wel in Frankrijk en wij kunnen het weten want wij zien het 's zomers heel vaak. Gewoon bij ons hier in de buurt, het liefst langs wegen met flinke bermen of een parkeerplaats. Ik moet er wel bij zeggen dat het meestal wat oudere mensen zijn, jonge gezinnen zie ik het niet doen. 

Zou een Nederlander een zak met belegde bolletjes en een kruik koffie op dat tafeltje zetten, zo niet een Fransman, die pakt flink uit. Er gaat ten eerste al een tafelkleedje op het campingtafeltje, een mooie theedoek mag ook. Dan volgen er borden, bestek en glazen want een wijntje wordt er meestal wel bij gedronken en anders een glaasje water. Dozen met salades, koude kip, worst, paté, nou ja, verzin het maar, het komt allemaal op dat kleine tafeltje. Stokbrood natuurlijk niet te vergeten en als dessert wat fruit. 

Wij zien de lol er niet van in om zo langs de openbare weg te gaan zitten maar menig Fransman nog wel. Iedere keer als ik zo'n tafereeltje zie vind ik het toch wat kneuterigs hebben, gewoon leuk.

Ik haalde de foto van internet en als je goed kijkt zie je dat de heren de achterbank van de lelijke eend er uitgehaald hebben er daar op zitten. Op de gedateerde kleding na is er eigenlijk niet vee veranderd, het eten aan de kant van de weg ziet er nog steeds zo uit..

Reacties

Gezellig wel om zo buiten te picknicken, maar dat het vlak aan de weg moet gebeuren, heb ik ook nooit begrepen.
Marthy zei…
Iedere keer dat wij zo'n tafereeltje passeren zeggen wij precies hetzelfde;-)
Emie zei…
Geweldige foto! De mannen met servetten en petten. Ze zitten zo ongeveer in de auto en ik zie wel vier flessen in totaal. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ook Italianen flink uitpakken als het om Picknicken gaat maar bermtoerisme zien we hier niet. Men gaat vooral naar aangewezen gebieden waar de picknicktafels en barbecues klaar staan. En dan wel de auto ook binnen handbereik.
KnutzEls zei…
Wij picknicken ook graag, maar zoeken toch wat meer beschut plekje op. En belegde broodjes of kant en klaar gekochte sandwiches. Mooie foto
Bertiebo zei…
Oh die foto... ja met een eend doe je dat, hihi
miekequilt zei…
Leuke foto. Wij hadden ooit ook een Eend. Als we op vakantie gingen, haalden we de achterbank eruit. Wat een bergruimte had je dan!
Marthy zei…
Wij trokken ooit met eend door heel Frankrijk over binnenwegen tot aan Noord- Spanje. Achterbank eruit, tent erin. Wat een avontuur.
Sjoerd zei…
We hebben een besteleend gehad, super om dan zoiets te doen.
Marthy zei…
Haha, daar konden heel wat gebraden kippen in Sjoerd plus wat flessen wijn.
Elizabeth zei…
Wat leuk om te lezen! Maar ik snap niet dat ze niet wat verder van de weg af gaan zitten, kleine moeite en veel meer rust...
Marthy zei…
Wij zouden nog 3 x links en nog 3 maal rechts gaan om een mooi plekje te vinden, Elizabeth.