Doorgaan naar hoofdcontent

Typisch Frans

 Eigenlijk was het er te warm voor maar we maakten vandaag toch een wandeling. We waren wel vroeg, hoor. De wandeling was niet echt bijzonder maar ik zag wel weer allerlei leuke zaken die zo typisch Frans zijn en dan kenmerkend voor het Franse platteland in het bijzonder.

 Dit wasbakje, aan de voorgevel hè, onder een raam. Daarnaast nog een leidinkje met twee kranen. Waar het allemaal voor gediend heeft weet ik niet maar ik heb er met een grote glimlach op mijn gezicht naar staan te kijken.

 En wat te denken van dit hekje. Zonder iets is het al een leukertje maar dan wordt er ook nog eens een bak met petunia's aan gehangen. Achter dit hek een mooi beschaduwd terras met een prachtig uitzicht.

 Dit zijn kleine rode pruimen, de boom hing er vol mee. En dat staat gewoon langs ons pad, aan de rand van een verwilderd terrein.

 Twee meter verder slingert er zich een druif door een boom

 en ernaast staat deze veelbelovende appelboom. Geen Fransman die zich druk zou maken als ik wat van dat heerlijke fruit mee zou nemen. Wij hebben het niet gedaan hoor want vlakbij ons huis staat genoeg verwilderd fruit om te plukken.

 Mooi, deze waterbak met de hortensia's ernaast. Voor de waterloop zijn een paar typisch Franse tuiles (dakpannen) gebruikt. Deze ziet men veel in het zuiden van Frankrijk.

Meestal worden ze op golfplaten geplakt en als het dak dan heel oud is en die lijm niet meer zo goed werkt dan legt men stenen op de pannen zoals hier. Je ziet dat vaak. 

Nog een klein probleempje met die golfplaten in Frankrijk, ze zijn bijna allemaal van asbest, ook die in ons dorp, ook die op ons huis.

En ook weer typisch Frans, niemand die zich er druk over maakt hier dus doen wij dat ook maar niet.

Reacties

miekequilt zei…
Heerlijk Marthy dat je weer gewoon op pad kunt en ons laat meegenieten van al dat mooi.
Bertiebo zei…
Ja nu laat je je niet meer tegenhouden hè, ook niet door een beetje warmte
Marthy zei…
Nou, het was vandaag wel erg warm dus als het zo blijft worden er even geen langere wandelingen meer gemaakt. Mijn ochtend en avondwandelingetje houd ik er natuurlijk wel in.
Sjoerd zei…
Een gezonde omgeving daar bij jullie. Ik had ook al een Frans logje...
Griemmank zei…
Ach, ik heb eens van iemand die het weten kan gehoord dat zolang je maar niet in die asbestplaten gaat zagen of hakken er niets aan de hand is. In Nederland zijn we nogal hysterisch over bepaalde zaken, vooral als men denkt dat er wel eens claims van zouden kunnen komen. Veel belangrijkere of moeilijkere dingen laten ze daardoor links liggen. Het leven is nou eenmaal vol risico's. Denk nog maar eens even aan jouw ezel ;-)
Marthy zei…
Helemaal mee eens, zolang je er niets mee doet is er niets aan de hand.
Vlimbouter zei…
Hortensia's in Zuid-Frankrijk? Dat heb ik nog niet vaak gezien. Misschien is die waterbak wel een beetje lek zodat ze genoeg water krijgen ;-)
Marthy zei…
Ik deze omgeving staan bijna bij ieder huis hortensia's. Water genoeg in dit gedeelte van de Ardèche.
Dat zijn inderdaad allemaal typisch Franse dingen. Heerlijk om ze zomaar tegen te komen tijdens een wandeling.
Mooie Franse sfeerplaatjes
Pippa's Hus zei…
Love love love dat hekje! XX Esther
Lut en Luc zei…
In België gaat men nog een stukje verder. Een oud huis krijg je bijna niet meer verkocht omdat er wel eens asbest ergens zou kunnen zijn of er nog loodverf aanwezig zou kunnen zijn.