Doorgaan naar hoofdcontent

Toch waar voor mijn geld

 Ik kocht deze plant vorig jaar hier in Frankrijk en moest er veel voor betalen. Vergeleken met Nederland zijn alle planten hier erg duur, ik schrik me iedere keer een rotje. Alleen de groenteplanten bij de kweker zijn heel redelijk geprijsd. Maar goed, deze 'Sundaville' zou de winter buiten beslist niet overleven las ik op internet en dus namen we de plant mee naar Nederland en zette hem achter het raam in onze garage waar hij af en toe een scheutje water kreeg.

Hij stond in zo'n lelijke plastic hangpot, knalroze maar ik kon vlak voor we naar Frankrijk vertrokken nog zo'n matje in de goede maat kopen voor deze hanger en daar werd hij ingezet, vooruit jongen, groeien en bloeien maar. 

Maar dat viel tegen, de plant kwam niet echt op gang en na die hagelbui was het helemaal een trieste bedoening. Eigenlijk wilde ik hem weg doen, doe ik niet gauw hoor, maar Mart hield hoop dus hij bleef hangen.

En kijk nou eens, vol knoppen en de eerste bloemen, zo maar, opeens.

Dus gaat deze plant van het najaar weer mee naar Nederland waar we hem zullen vertroetelen. Ik las wat op internet over de verzorging en het blijkt dat het geen hangplant is maar een klimmer. Prima, volgend jaar mag hij in een grote pot met drie rotanstokken maar voorlopig ben ik tevreden zo.


Reacties

miekequilt zei…
Wat een leuke verrassing. Ik weet nu al dat deze plant deze winter een topwinter zal hebben.
In de weer zei…
Elk jaar met mijn verjaardag krijg ik zo’n plant van een goede kennis. Heb ze al in verschillende kleuren gehad, ik vind ze prachtig. Maar helaas overleven ze inderdaad niet de winter en ik heb geen plek binnen om ze neer te zetten.
Bertiebo zei…
Wat een leukerd! Ik kende hem/haar niet
Emie zei…
Wat een vreugde kan een mens toch uit een plant putten!
Sjoerd zei…
De eerste Sundaville die we hadden heeft het drie jaar gedaan. Super gewoon, daarna is de plant bevroren en had de geest gegeven. Deze had dezelfde kleuren als die van jou. De rode uitvoering daarvan heeft het bij ons nooit goed gedaan. Die bloeiden nooit uitbundig.
Lida zei…
Zo'n matje wordt bij mij in het voorjaar altijd weggeplukt door vogels die het wel mooi nestmateriaal vinden.
Mooi dat Mart geduld had met deze beauty
Lot zei…
Ze kunnen in de winter ook heel goed op zolder overwinteren met heel weinig water, dan ook goed snoeien en in voorjaar weer naar buiten
Vlimbouter zei…
Oh, ik heb net dezelfde. Bij mij is het inderdaad een ijverig klimmertje en hij bloeit al volop sinds de maand mei. Nu ik jouw overwintertips lees, ga ik het ook eens proberen.
Marthy zei…
Dus in het najaar snoeien, Lot?
Marthy zei…
De plant is het waard. Bij mij kwam hij dan wel heel wat later maar ik aan de knoppen te zien valt er nog heel wat van te genieten.