Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantietijd

 Vandaag sluiten alle scholen in Frankrijk hun deuren om pas weer open te gaan op maandag 2 september. In België is men al een week eerder begonnen met de zomervakantie en ook daar gaan de kinderen weer op 2 september naar school. Dat zijn heel wat weken vrij voor al die kinderen en echt niet eenvoudig voor hun werkende ouders verzekeren de verpleegkundigen die hier aan huis komen. Zij hebben alle twee  kinderen en moeten zich vaak in allerlei bochten wringen om opvang te regelen voor hun kroost. 

 Ook in Nederland gaan vandaag de eerste scholen dicht, het zuiden bijt de spits af.
Dat wordt een drukke boel op de Franse wegen morgen en overmorgen. Toen we vandaag  heen en weer naar Aubenas reden zagen we al veel Nederlandse nummerborden. Sneu, want het is eigenlijk veel te warm om zo'n reis te ondernemen.


De foto's maakte ik bij het schooltje van St. Julien du Gua wat nog steeds net genoeg leerlingen heeft om te blijven bestaan.

Reacties

KnutzEls zei…
Wat een lange vakantie 😮
Emie zei…
Hier in Italie zijn het vooral de opa's en oma's die de enorm lange vakanties van de schoolkinderen opvangen. De stranden liggen er vol mee!
Marthy zei…
Dat zal hier in veel gevallen ook gebeuren, Emie.
miekequilt zei…
Wat een lange vakanties zeg. Voor onze kinderen is zes weken al lang om te regelen en passen wij ook extra op op de kleinkinderen. .
De gemeente organiseert zomerkampen waar onze 3 kinderen sinds hun derde jaar de hele maand juli naar toe gaan. Ik vind dat nogal wat, maar ja als je 8 à 9 weken moet overbruggen heb je niet veel keus. En die van mij gaan er gelukkig met erg veel plezier naar toe.
Sjoerd zei…
Ik weet er alles van. We mogen vier dagen achtereen op Jeslynn passen omdat de opvang ook vakantie heeft. Ze zijn blij dat opa met pensioen is.
Marthy zei…
Ik vind het een prachtige oplossing, Alet, zeker als de kinderen er plezier in hebben. In ons dorp in Stolwijk doen ze dat voor een week en ook onze kleinkinderen vinden het prachtig.
Marthy zei…
Jij krijgt geen tijd om uit te rusten, Sjoerd. Je kleindochter houdt je bezig maar ik weet zeker dat je het met plezier doet.
Onliemie zei…
Yes! Vakantie! Een hele zomer lang... En dat al mijn hele leven. Wat ben ik toch een gelukzak. (Soms) ;-)
Marthy zei…
Bofkont noemen de Nederlanders dat.