Doorgaan naar hoofdcontent

Wennen

De supermarkt waar wij altijd onze boodschappen doen, de HyperU in Privas is helemaal op de schop gegaan. Van binnen en van buiten totaal vernieuwd tot andere gevelplaten aan toe. Toen wij 15 juni aankwamen in Frankrijk en even snel wat boodschappen deden was men nog volop bezig nieuwe schappen te plaatsen en te vullen. 

Ondertussen is het binnen klaar, buiten bijna. Het was al een grote winkel maar hij lijkt nu nog groter. Of dat nu komt door een andere indeling of door dat er wat ruimte bij is getrokken weet ik niet maar  het is wennen voor mij. Ik hou eigenlijk niet van die grote winkels, voel me er niet op mijn gemak, raak er een beetje verloren. Tel daar bij nog op dat alles een andere plek heeft gekregen en je begrijpt misschien hoe ik me voel.

Het is een schitterende winkel hoor, schoon en met ontzettend vriendelijk personeel.
En, zoals de meeste grote supermarkten in Frankrijk met een keur aan producten.
Voor lekkerbekken en kookliefhebbers een eldorado.

Ik zal nog wel wat tijd nodig hebben om er achter te komen waar alles staat wat ik nodig heb en dan komt de gewenning ook wel.
Buiten de winkel liep Mart tegen een probleempje op wat totaal anders was dan voorheen, daar vertel ik morgen over.

Reacties

KnutzEls zei…
Verdwalen in zo'n grote super, ik kan het me voorstellen. Maar die Franse zaken zijn wel om je ogen uit te kijken. Dat deden wij altijd zeker 1x in de vakantie, lekker struinen in zo'n supermarché. Maar voor gewone boodschappen misschien iets te overdadig 😁
Marthy zei…
Het jammere is dat de kleine supermarkten ondertussen bijna allemaal het loodje hebben moeten leggen dus je bent wel aan die grote jongens gebonden. Maar wat je zegt, voor de gewone boodschappen is het erg overdadig allemaal.
Sjoerd zei…
Ach, alles went op den duur. Maar ik voel met beter thuis in een grote winkel met ruimte dan in een kleine waar alles op elkaar staat.
miekequilt zei…
O, het lijkt me heerlijk, zo’n grote winkel. Daar brengen wij met gemak een hele dag door. Al dat papier, de chocola, kaas, nou ja, wat is daar nou niet leuk?
Ben benieuwd naar de avonturen van Mart.
Griemmank zei…
Mooi hoor, zo'n prachtige winkel, maar ik krijg er acute keuzestress van en dat oeverloze zoeken naar dingen, die je dus wél nodig hebt ... ik heb al vlekken als ik er maar aan denk. Die kleine winkeltjes zijn veel leuker, maar ja, die zijn al opgegeten door de reuzen.
Ik vond en vind het altijd wel fijn, dat struinen door een grote (buitenlandse) supermarkt. Rij tegenwoordig zelf extra kilometers om mijn boodschappen te doen bij een XL AH, omdat daar meer plek is om anderen te ontwijken ...
Marthy zei…
Dat bedoel ik nou!
Marietje zei…
Het was zo heerlijk toen wij vroeger nog vaak met de kinderen naar de camping les Ranchisses in L’Argentiere gingen. Op z’n tijd naar de grote supermarkten waar we we zoveel kochten wat hier niet te krijgen was. Zelfs de Franse blauwe en groene verf kochten we voor thuis. Ik geniet van je verhalen en af en toe wat heimwee krijg ik wel van;)
Emie zei…
Voor een keer is zo'n grote supermarkt wel lollig naar ik ga ook liever naar een kleine overzichtelijke winkel. Wij zijn in Italië overigens nog nooit zelfscan winkels tegen gekomen. Hoe is dat bij jullie?
Marthy zei…
Dat is nu ook geïntroduceerd bij onze supermarkt.
Marthy zei…
Ik kom natuurlijk wekelijks in die supermarkt Marietje en dan hoeft dat grote niet zo. Vanzelfsprekend neem ik ook Franse heerlijkheden mee naar Nederland, zelfs voor onze kinderen.
Marleen zei…
Rondlopen in zo’n grote supermarkt is haast een ontdekkingstocht. Maar uiteindelijk zul je weten waar alles staat.
Het hoort echt bij een vakantie, een buitenlandse supermarkt. Maar voor jou is het gewoon, dus ik hoop dat je snel de weg weer kunt vinden in die winkel.