Doorgaan naar hoofdcontent

Historie?

We zijn twee dagen in Nederland want ja, er moest nog wel even getekend worden voor dat mooie appartement. En dat hebben we vanmorgen dus gedaan bij een leuke jonge notaris die ook van wandelen houdt. Woensdag rijden we alweer terug want we willen onze gasten niet te lang alleen laten. Ze hebben beloofd onze plantjes water te geven en we hebben op de moestuin een sproeier staan verbonden met een tijdklok. 

Toen we op de heenweg tankten in Luxemburg wilden we een goede fles bubbels kopen en wat lekkers voor Luuk en Saar, we zouden 's avonds bij Bas en Chris eten samen met Floor. Maar we mochten zonder mondkapje de winkel niet in dus terug naar de auto waar ik een pakje van die dingen had liggen. We gebruikten ze voor het eerst dus ik vond wel dat ik even een foto moest maken van Mart, dit gaat tenslotte (hopelijk) historie worden.

Reacties

KnutzEls zei…
Mooie reden om even terug te zijn. Veel plezier met jullie nieuwe stek.
Onliemie zei…
Hier zijn de mondkapjes al ingeburgerd. Op school voor iedereen verplicht. Ook in de supermarkt dragen heel veel mensen ze. Wij ook. Uit respect voor het personeel die er een ganse dag moeten mee rondlopen. En aangenaam is dat niet want dat weet ik uit ervaring van op school. Het is niet om jezelf te beschermen maar wel omgekeerd. Dat dit nog steeds niet verplicht is op plekken waar 1,5 meter afstand niet mogelijk is, snap ik niet. Maar als de plekken met opflakkeringen zo blijven stijgen, gaat daar toch verandering in moeten komen. Nu iets leukers : Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woonst. Bubbels zijn dan wel op hun plaats. Even genieten met de kinderen en dan woensdag weer naar jullie zomerparadijs. Doen jullie voorzichtig op de weg en hopelijk niet te veel file.
Gefeliciteerd met jullie nieuwe stek. Ik hoop met je mee, dat mondkapjes snel historie zijn, maar heb zo mijn twijfels.
Sjoerd zei…
Dat is goed geregeld dan, het bezoek aan het werk en jullie een feestje... Proficiat met jullie nieuwe huis.
Willy zei…
Gefeliciteerd met jullie appartement, daar moet je wel even voor terug. Het dragen van een mondkapje went snel, als het maar niet voor lang is. Ik had 'm de eerste keer ook binnenstebuiten op, de plooitjes moeten naar beneden.
Bertiebo zei…
Hoe lang doen jullie over een enkele reis, Marthy
Gefeliciteerd, nu is het echt van jullie. Even leuk om de (klein)kinderen ook weer te zien.
Marthy zei…
Het is ruim 1.000 km en we doen er tussen de 10 en 12 uur over. Hangt helemaal van de drukte af. Aangezien wij nooit meer in het hoogseizoen rijden is het meestal iets meer dan 10 uur. Het was nu trouwens heel erg rustig op de snelwegen.
Marthy zei…
Oh, dat wist ik niet eens. Even snel en dan niet de gebruiksaanwijzingen lezen.
In de weer zei…
Van harte gefeliciteerd, nu is het echt van jullie.
Fijn vooruitzicht ook, om in het najaar aan het inrichten te kunnen beginnen.
Marthy zei…
We verwachten totaal geen file, Kris, het is heel rustig op de weg. Veel Fransen zijn vlak voor de lock down naar hun zomerverblijven vertrokken.
Anoniem zei…
Al dat heen-enweer gereis van iedereen draagt bij aan verspreiding van corona en dan vind je het nog gek dat je zonder kapje niet de winkel in mocht. Op welke planeet woon je. Planeet Pensoniada.
schrijfsels zei…
Van harte, fijn dat jullie nieuwe plek nu echt van jullie is!
En die mondkapjes, ach, het went. In Duitsland moet het nu eenmaal in de winkels en overheidsgebouwen, en in Nederland doe ik 'm weer net zo lief af als ik daar mijn boodschappen doe of naar de kapper ga. Ik hoop er het beste van .....
Lut en Luc zei…
Inderdaad de plooitjes moeten naar beneden, waarschijnlijk omdat de gevangen bezoedelde lucht dan niet in je eigen gezicht terecht komt. Wij hebben ze al heel veel gedragen, nog hier in Frankrijk op het marktje vorige maandag, echt geen pretje bij dit warm weer, maar het went. Heel veel geluk met je nieuwe woonst en zie jullie spoedig terug in Frankrijk
Petra1945 zei…
Oei, twee keer 1000 km reizen voor een handtekening... Ik had geloof ik maar iemand gemachtigd. Kan prima.
Marthy zei…
Ik kijk er nu al naar uit, Toos. Ik hou van inrichten.
Marthy zei…
Er staat volgens mij nergens dat ik het gek vond dat we een mondkapje moesten dragen. Wilt u een volgende keer wat respectvoller reageren alstublieft en dan graag met u naam erbij.
Marthy zei…
We wisten dat dat kan maar we wilden om verschillende redenen toch even in Nederland zijn. Wij zijn het gewend die rit, hebben er eigenlijk geen moeite mee.
Emie zei…
Een goede reden om 'even' heen en terug te rijden. Tja, die mondkapjes zijn ook hier verplicht in winkels. Ik blijf het een typisch gezicht vinden naar het went. Goede terugreis!
Afgelopen weekend is mijn dochter in Frankrijk geweest en die moest overal een mondkapje dragen. Ik stond wel even te kijken toen ze een foto appte.
Gefeliciteerd met jullie aankoop!
Coby zei…
Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning en veel plezier in Frankrijk
Mirjam zei…
Ik heb tot op heden nog geen mondkapje gebruikt. Wel heb ik er eentje voor mijn dochter gemaakt en twee voor de kinderen van een vriendin van mijn dochter. Mocht ik een keer met het openbaar vervoer willen gaan, dan maak ik er eentje voor mezelf...
Het zal vast wennen zijn, zo'n kapje. Gefeliciteerd hoor met het tekenen van de papieren voor jullie appartement.
liefs,
Mirjam
Annelies zei…
Ha trotse bezittersvan jullie nieuwe appartement! Dat voelt vast wel heel goed. We wensen jullie daar net zo'n mooie tijd toe als jullie hebben gehad in het vorige huis.
Goede en veilige reis straks weer terug deze kant op. Liefs van ons.
PRAATHUIS zei…
Ha Marthy, onderweg naar Oostenrijk ook overal mondkapjes verplicht.
Als je bij een tankstation naar de wc gaat: “mundmaske”!
Verder: in de apotheek “Mundmaske verpflichtet”
Dus inderdaad een pak an die dingen meenemen en altijd in de auto een voorraadje hebben.

Groetjes!
Marlou
miekequilt zei…
Wat heerlijk Marthy. Nu is dat leuke appartement echt van jullie. Wat die anonieme reactie betreft : ik zie haar vaak ( zo zuur kan alleen een vrouw zijn hè) langs komen, ook op andere blogs. Weet natuurlijk niet of het steeds dezelfde is, maar ik genoot even van je reactie.
En zolang je alles weloverwogen doet, en geen rare dingen onderweg, moet zo’n rit toch kunnen.