Doorgaan naar hoofdcontent

De eerste van dit jaar

Gisteren de eerste jam van dit jaar gemaakt, elf potten. Ik heb anderhalve kilo kruisbessen gecombineerd met bijna hetzelfde gewicht aan frambozen. Ik had onverwacht veel frambozen dit jaar en we hebben er al veel van opgegeten als dessert. Heerlijk met vanille ijs en een toef slagroom of in die lekkere volle kwark die ze in Frankrijk hebben. Maar er lag ook nog genoeg in de vriezer om jam van te maken.

 Deze combinatie had ik nog nooit gemaakt en wij als proefpanel zijn het er samen over eens, een heerlijke frisse jam, niet te zuur. Volgende week ga ik kruisbessen, ja er ligt nog genoeg in de vriezer, combineren met appel en wat kaneel. En daarna nog wat potten kruisbessen met aardbeien die we dan hopelijk volop hebben. Ik hou er van om telkens andere smaken te proberen.

Reacties

Bertiebo zei…
Wat zal dat een tevreden gevoel geven. En zo leuk, met die etiketten
Jolande zei…
Ik ben sinds een paar weken ook helemaal 'verslaafd' aan het maken van jam, die van jou klinken ontzettend lekker.
Emie zei…
Lekkere combinatie. Hier waarschijnlijk alleen bramen, vlierbessen en vijgen. Maar eigenlijk gewoon geen tijd voor..
Zo de oogst verwerken geeft wel eer van je werk!
Marleen zei…
Je bent druk geweest. Heerlijk die jam!
Marthy zei…
De bramenoogst wordt hier veelbelovend zoals ook de vijgen.
Marthy zei…
Ik vind het leuk om te doen, Jolande en het geeft veel voldoening. Wij eten het op de boterham of in de yoghurt en kwark.
Anoniem zei…
Oh oh oh wat weer geweldig allemaal !!!!!!
Sjoerd zei…
Mooi al die potjes zo. Als ze allemaal zo lekker zijn als ze uitzien...
In de weer zei…
Heerlijk Marthy en zeker al die “uitprobeersels”. Verrassend !
Ik had een berichtje geschreven, oa over dat ik op jouw blog de etiketten had gezocht en (weer) gevonden, ongeveer net zo’n foto erbij met potten jam, en toen ....... foetsie bericht :-(
miekequilt zei…
Dat wordt weer smullen. Lekkere combinaties maak je. Wij zijn ook gek op jam. Maar zelf maken doe ik niet.
Lut en Luc zei…
Ik moet jammer genoeg het met mijn voorraad van vorig jaar doen, want al het fruit uit de diepvries heb ik door de elektriciteitspanne jammer genoeg moeten weggooien. Jouw confituur ziet er trouwens overheerlijk uit.
Marthy zei…
Vervelend Inge, maar ik kan er weinig aan doen. Ik krijg het bij jouw blog niet voor elkaar nkom de link van mijn blog in te voeren. Telkens pakt jouw systeem de link van de site van ons vakantiehuis, gemaakt met Wordpress.