Dahliaknollen

Voordat we uit Nederland vertrokken kocht ik nog twee zakjes dahliaknollen om wat meer variatie te krijgen in de bloemkleuren. Ik had er van de grote wel veel staan maar allemaal dezelfde kleur. Verleden week heb ik alle knollen opgegraven, ze hadden zich goed gehouden onder hun dek van dennentakken.

Ik had veel knollen gescheurd verleden voorjaar en ze op die manier vermeerderd en dat gaat zo goed hier dat ik er nu veel te veel had, zowel van de klein- als de grootbloemige. Wat moest ik ermee? Nu hebben we in een deel van de vallei een groepsapp waar je allerlei berichten op kan zetten. Iets te koop, iets te geef, aanvragen voor een lift naar bijvoorbeeld Privas of Valence, een zoekgeraakte hond of kat, het nieuwe weekendmenu van het restaurantje in St. Julien du Gua, een mededeling over een feest, alles kan erop. Nou, niet alles want vlak voor de verkiezingen deed iemand een vurig betoog voor een van de kandidaten en dat mocht niet.

Dus ik maakte gebruik van deze app door mijn overschot aan knollen aan te bieden, gratis natuurlijk. Vier reacties, de eerste twee hebben de buit verdeeld. Ze waren er blij mee en van een van hen die zelf kippen heeft kreeg ik dit doosje eieren, hij had ze op kleur uitgezocht voor me.

Reacties

 1. Wat ben jij toch goed bezig met al je bloemen. Ik hoop daar ooit ook eens tijd voor te krijgen en niet alleen bezig te hoeven zijn met opruimen van het erf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou er ook op afgekomen zijn. Wat zeg ik, ik zou er op afgerend zijn! Bij ons kwam gisteren een doos bestelde knollen aan. Tsjonge, wat is alles wat je voor de volkstuin koopt duur zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed, zo'n groepsapp! Prachtig, die eieren in verschillende kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat je mensen blij hebt kunnen maken, met de knolletjes hoor. Lekkere verse eitjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, zo maak je een ander blij met wat je over hebt en je krijgt er nog wat voor terug ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, allemaal een verschillende kleur...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn leuke dingen Marthy. Ik breng altijd een tijdschrift naar onze buurvrouw en wanneer zij het heeft gelezen geeft ze het weer door.
  Regelmatig krijg ik daar ook eitjes voor, hoeft niet, maar het is wel héél leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie knollen. En goed voor bijen en vlinders, zie ik. Leuk dat je zulke mooie eitjes kreeg. Ik zou wel eens een foto van die kippen willen zien, want dat zullen toch ook allemaal verspillende soorten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een lieve reactie!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.