Rue Tatin
De Amerikaanse culinair-journaliste Susan Hermann vertrekt in 1980 naar Parijs om op de wereldberoemde kookschool La Varenne te werken. Ze heeft de smaak van het Franse leven zo te pakken dat ze een paar jaar daarna met haar man een huis koopt in Louviers, een leuk stadje in Normandie. Nou ja, huis...het is een oud klooster in beroerde staat. Susan beschrijft met liefde hun leven in het stadje, de inspanningen die haar man moet doen om hun huis leefbaar te maken, de ervaringen van haar zoontje als die naar school gaat, de cultuurverschillen (ook in het onderwijs) waar ze steeds weer tegen aan lopen, haar Franse buren enz. Leuke observaties, vaak zeer herkenbaar en in een prettige stijl, afgewisseld met allerlei recepten van de schrijfster.
Echt een boek om van te smullen!
Dat hoort zich heel fijn aan, smullen maar...
BeantwoordenVerwijderenJa, heerlijke boeken. Ik las ze ook, wilde onmiddellijk naar zo'n cursus. Maar dat werd wel erg prijzig.
BeantwoordenVerwijderenIk heb zo'n kook-leesboek van een Italiaanse die van de kokkin van haar grootouders leert koken. Herlees ik bijna elk jaar. Jouw exemplaar lijkt me ook heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk ( letterlijk en figuurlijk ) zo'n kookboek.
BeantwoordenVerwijderenAan jou wel besteed.
BeantwoordenVerwijderenHé wat leuk dat boek heb ik ook al héél lang. Erg leuk om te lezen en dat ga nu ook maar weer eens doen.
BeantwoordenVerwijderenNu ben ik natuurlijk wel benieuwd Marthy wel recept je ging maken.
Ik ga morgen de yoghurttaart maken want maandag krijgen wij bezoek.
VerwijderenLijkt me een leuk boek en dan ook nog eens lekkere recepten...
BeantwoordenVerwijderenLeuk boek! Was het lekker wat je maakte?
BeantwoordenVerwijderenGa ik morgen doen, een yoghurttaart.
VerwijderenZelfs de kaft ziet er verleidelijk uit...
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Dat boek heb ik ook al vaak gelezen, ik ga het op zolder opzoeken en meenemen op vakantie!!! bedankt Marty
BeantwoordenVerwijderenToevallig vorige week over dit boek gelezen dus ga het bestellen. Fijne zondag!
BeantwoordenVerwijderenIk kook niet graag, geen gevoel voor maar ik vind de combi qua boek wel bijzonder.
BeantwoordenVerwijderenWist je dat er een vervolg op dit boek bestaat, namelijk Tarte Tatin
BeantwoordenVerwijderenDat heb ik inmiddels tweedehands kunnen bestellen.
VerwijderenLijkt me een leuk boek om eens te lezen!
BeantwoordenVerwijderen