Memory Tour

We moesten voor een boodschap gisteren in Valence zijn wat we niet echt een leuke stad vinden dus we reden daarna door naar Vernoux-en-Vivarais waar ik een tafeltje had besproken in bistrot St. Anne. In februari hadden we daar met vrienden gegeten en dat was zo lekker dat we graag nog eens in de herhaling gingen. Wederom een succes, smaakexplosies in je mond.

Vanuit Vernoux reden we naar Chalencon, een prachtig oud plaatsje, hoog gelegen boven het Eyrieux dal. Voor Maria is dit een memory tour, op de meeste plekken is ze in het verleden al eens geweest en het is zo leuk om het weer terug te zien. Het levert veel gespreksstof op. Haar herinneringen worden vermengd met de onze.


Deze bijl is ongetwijfeld te pas gekomen bij de voorraad hout onder het gewelf op de vorige foto.

Weer zo'n typisch Frans gebeuren. Een lelijke pijp tegen een buitenmuur voor afvoer of ontluchting, dat weet ik niet maar wel dat we het lelijk vinden, vooral Mart.

Maria en ik waren verder naar beneden gelopen in het dorp naar de doorgaande weg terwijl Mart boven de auto ging zoeken. Ik belde even om te vragen of hij hem terug kon vinden, al die kronkelige straatjes, maar toen kwam hij er al aan rijden.

Voordat we weer in de auto stapten maakte ik nog gauw even een foto van deze geveltuin. Rozen tegen de muur en daaronder veel grote kruidenplanten.

We stopten nog even in Le Cheylard waar ik weer op de rand van een fontein zat, deze keer met Maria. We dronken daar een glaasje op een terras waarna we terug reden naar huis via een prachtige route waar we echt van genoten. Mart reed rustig zodat we alles goed konden bekijken en als er een jakkeraar achter hem zat stopte hij even in de kant om die heetgebakerde Fransman de ruimte te geven. We hadden veel gezien, een prachtige dag.

Reacties

Petra1945 zei…
Ik dacht één ogenblik dat je zo stijlvol poseerde met een sigaret... maar gelukkig was het je mobiel.
In de weer zei…
Nou dat dacht ik ook, maar toen zag ik het.
Wat een leuke jurk heb je aan, staat je goed,
Heerlijk zo’n dag vol van aangename momenten, relaxed hoor.
Anoniem zei…
Ik dacht het ook, maar geloofde het niet! Wat een leuke jurk
Anoniem zei…
Dit was Bettie
miekequilt zei…
Wat een superfijne dag voor jullie gast. En voor jullie ook. En ook voor ons want het is heerlijk om weer met jullie mee te gaan.
Wat een rust daar bij jullie. Ziet er gezellig uit allemaal.
Sjoerd zei…
Heerlijk om daar rond te rijden.
Emie zei…
Wat een mooie foto van je, zo elegant! Het moet een heerlijke dag geweest zijn in goede gezelschap en met een top chauffeur.
Anoniem zei…
Wat een mooie dag hebben jullie gehad! Eentje met een gouden randje, hè. Leuk om die bekende plekjes te zien en....dat jullie bij St. Anne weer zo heerlijk hebben gegeten! Lieve groet, Annelies
Judy zei…
En dan zelfs op die foto van die rare pijp nog een mooi stilleven! Mooi allemaal, vooral jullie!
Anoniem zei…
Ik kan alleen anoniem reageren, maar dat is beter dan het helemaal niet kunnen…
Mooie plaatjes weer!
Anoniem zei…
(Inge)
bemar zei…
Een genietdag!