Rondje dorp met onze gast

Gisterenmiddag onze vriendin Maria opgehaald van het TGV station bij Valence. Ze was zo blij om weer in haar geliefde Ardèche te zijn, vooral na de rit door de vallei die nu zo verschrikkelijk mooi is. Telkens herkent ze plekjes en vertelt er wat over, niet vreemd want ze heeft hier jaren gewoond met haar man Kees.

Vanmorgen hebben we met zijn tweeën een rondje dorp gemaakt. Op het pad staat het gras wel erg hoog, daar moet Mart met de bosmaaier eerdaags echt eens langs.

Ook al verschillen wij bijna twintig jaar in leeftijd, wij hebben elkaar altijd wat te vertellen, raken nooit uitgepraat.

We liepen even door naar Seignebelle om een praatje te maken met Angèle en Etienne, zij hadden hun overbuurvrouw op bezoek. Deze goedlachse dame woont net zoals wij iedere zomer van april tot oktober in de Ardèche.

Via het bovenste weggetje van ons dorp liepen we weer terug. Veel fluitenkruid langs de weg.

Er staat een grote rij irissen bij Joëll voor de heg, dat moest natuurlijk even op de foto om naar familie en vrienden te sturen.

Buurman Erik geeft zijn net geplante tomaten water in zijn mini moestuintje. De temperaturen zijn flink gestegen sinds gisteren, we hebben vanmorgen voor het eerst buiten ontbeten.

Ja, de aubretia bloeit overvloedig in Le Serret. 

Reacties

miekequilt zei…
Het is zo ontzettend mooi en vriendelijk en gezellig allemaal. Maar jullie werken er hard voor .
Judy zei…
Echt een geweldige gemeenschap!
Emie zei…
Geweldige foto's van het dorpsleven. Veel plezier met jullie gast, wat een kranig vrouw zeg!
Marthy zei…
Dit keer kwam ze in haar eentje, bijna 92 jaar jong. Vanuit huis naar Amsterdam, vandaar deThalys naar Brussel en dan de TGV naar Valence. Ze geniet zich een ongeluk, zegt ze.
In de weer zei…
Ongedwongen lekker keuvelen, nog met je gebloemde schort aan, op een bankje voor het huis, schitterend !
willy zei…
92 jaar en toch alleen op reis...

een kranige dame

knappe kleurrijke foto's Marthy

groeten

Janny zei…
Mooie weggetjes en bloemen en wat geweldig als je op die leeftijd nog zo actief kan zijn!
Sjoerd zei…
Dat van de aubretia moet ik onthouden... Mooi tochtje weer.
Anoniem zei…
Wat leuk dat Maria weer op bezoek is en wat zal ze genieten. Ze is precies in de goede tijd gekomen. Nu is de Ardèche op haar mooist. Heerlijk zonnig en warm weer bij jullie dus lekker veel buiten en van al het moois daar genieten. Hele gezellige dagen samen gewenst, hoor en doe haar de hartelijke groeten!
Bisous, Annelies en Ernest
PS. Ik weet niet wat ik verkeerd doe maar ik kan alleen maar als een anoniem iemand reageren😢
Marthy zei…
Ik krijg er de hik van, telkens problemen met die reacties waar ik niets aan kan doen. Zowel Blogger (google) als Wordpress hebben iets in hun reactiesysteem veranderd en dat botst blijkbaar met elkaar. Gewoon maar even je naam bij je reactie zetten voorlopig.
Marlou zei…
Een en al gezelligheid...
Harde werkers, lachen, en straks: een fijne oogst.
Fijn om te zien.
Edward McDunn zei…
Wat leuk en gezellig!!