Van dichtbij

Gistermiddag liepen Jeanne en ik ons dorp uit naar een stroompje waar ik vaak libelles zie vliegen, we hoopten er eentje op de foto te krijgen. Onderweg kwam ik dit leuke vlindertje tegen, nog nooit gezien hier. Ik heb het even opgezocht, het is het Boterbloempje. Een nachtvlinder die ook overdag vliegt.
 
Deze bloem staat hier op het ogenblik heel veel, de beemdkroon (knautia arvensis).

Bij het water was er eerst geen libelle te zien maar na even wachten zagen we er eentje vliegen en daarna nog een. Valt niet mee om zo'n klein beest vanaf een afstand scherp op de foto te krijgen, dit was mijn beste poging.

We gingen nog even verder in onze tuin, kleine vlindertjes waar ik de naam niet van weet maar die wel wilden poseren.Bij het scherpstellen zag ik pas dat deze roos onder de luis zit maar dat doet niets af aan de schoonheid van de bloem. Ondertussen een mengsel van spiritus, groene zeep en lauw water klaargemaakt waarmee de roos behandeld wordt. Werkt altijd. 

Reacties

 1. Mooi al die foto's vandaag. Haha, je bent helemaal los gegaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, zo dichtbij! Een vliegend boterbloempje... wat lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werkelijk schitterende foto's. Jullie inspireren elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die gele vlinder is werkelijk schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's en wat een leuk geel vlindertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk die vlinders in je tuin. Het zijn nog verschillende soorten ook. De eerste is een Violette Vuurvlinder, een heel bijzondere die je echt niet vaak ziet, de laatste daarentegen is familie: een Kleine Vuurvlinder die heeft een heel groot verspreidingsgebied en vliegt in vrijwel heel Europa. Ze zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtige close -ups Marthy

  wat de namen van vlinders aangaat, moet je bij mij niet zijn

  dat "boterbloempje" heeft in deze reeks mijn voorkeur

  prettig dag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een boterbloempje, ik had er nog noit van gehoord, leuk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.