Doorgaan naar hoofdcontent

Genieten van de sfeerHet zou warm worden vandaag dus we waren heel vroeg vanmorgen op de brocantemarkt in La Voulte, onze favoriete markt. We gaan er niet echt meer heen om op zoek te gaan naar bepaalde spullen, we hebben alles al zeggen we altijd maar lekker lopen snuffelen, genieten van de sfeer en je verbazen over alles wat er te koop wordt aangeboden is ook leuk.

Voor de liefhebber, een uitdaging om hem op te knappen en weer rijdend te krijgen.

Geïnterresseerd boog ik me over deze glazen isolatoren, ook wel stroomkoppen genoemd en ik raakte aan de praat met de verkoper. Ik vertelde hem dat ik in Nederland op het platteland woon en dat ik veel boerderijen fotografeer en op die boerderijen zijn nog vaak wit porseleinen isolatoren te vinden. Ja, die kende hij ook wel en thuis had hij ze ook nog in een veel groter fotmaat, die kwamen vaak van fabrieken en dergelijke. Ik merk altijd dat mensen graag vertellen over de spullen die ze te koop hebben.

Op de voorgrond van deze verzameling zink stond zo'n grote teil en Mart en ik kregen meteen visioenen over hoe we daar vroeger zaterdags in gingen bij onze moeders in de keuken. Twee aan twee en de eersten hadden altijd het schoonste water.

Maar nog leuker dan die teil vond ik die mannen die daar zo lekker op hun gemak zaten te kletsen rond die tafel. Heerlijk sfeertje, daarom gaan wij nou zo graag naar die markt.

Mocht je nog een sleutel zoeken voor de kast van je oma zou je hier terecht kunnen. Je zou ook bij Mart in zijn kelder kunnen zoeken want die heeft er genoeg.

Bij deze vrouw heb ik al meer wat gekocht, ze heeft veel spullen uit de zestig, zeventiger jaren. Het is een ontzettend leuk mens en ik vroeg of ik een foto van haar mocht maken. Aanvankelijk weigerde ze maar toen ik een beetje aandrong ging ze er toch voor zitten. Allercharmants toch?
Ik kocht ook wat bij haar maar daar kom ik aankomende week op terug.

En dit pillendoosje kon ik echt niet laten liggen. Ik heb in iedere tas, zelfs in mijn fototas een pillendoosje voor mijn lactose pilletjes. Als ik buitenshuis iets gebruik waar veel room in is verwerkt neem ik een pilletje wat problemen voorkomt. Dit is nu de allermooiste, de meeste zijn van plastic. 

Reacties

Emie zei…
Alleen maaar kijken en snuffelen is leuk maar iets tegenkomen wat je goed kunt gebruiken en ook nog mooi is, heeft wel extra charme. Prachtig doosje!
Het ziet er erg gezellig uit. Als je percé iets wilt vinden op zo'n markt zal het niet lukken, maar bij toeval ergens tegenaan lopen is het allerleukst.
Judy zei…
Echt genieten! Niet alleen van de spullen, maar ook van de mensen! Leuk pillendoosje!
Janny zei…
Wat een leuk pillendoosje en handig om er in elke tas één te stoppen, misschien kom je nog eens zo'n mooie tegen.
KnutzEls zei…
Zo'n doosje is ook leuk voor pepermuntjes of dropjes. Ik had het ook zeker niet laten liggen.
Anoniem zei…
Ja dat snuffelen is minstens net zo leuk als kopen, zeker met een praatje erbij. (Bettie)
Petra1945 zei…
En, schrijf je dan een mailadres op zodat je de betrokkene de foto kunt sturen?
Jolande zei…
Heerlijk toch dat snuffelen. Het pillendoosje is prachtig.
In de weer zei…
Een alleraardigst pillendoosje Marthy.
Leuk om zo lekker rond te struinen, niks echt nodig te hebben en toch wat leuks gekocht.
Marthy zei…
Had ik eigenlijk moeten doen, Petra. Volgende keer zie ik haar vast weer.
Lies zei…
Normaal zou ik reageren 'rommel moet van eigenaar veranderen', maar rommel ligt daar niet, wel veel moois.
Lie(f)s.
Wat een heerlijke markt. Die sfeer vind ik ook geweldig.
Ik was gisteren voor het eerst dit jaar weer eens op een Brocante markt en ik kan ook echt genieten van de gemoedelijke en gezellige sfeer!
John zei…
Die motor ziet er nog prima uit. Het is de rest wat een beurt nodig heeft denk ik en mocht de motor het niet doen is dat vast te fiksen. Oude sleutels heb ik hier ook.
Sjoerd zei…
Zo'n stroomisolator had ik zeker meegenomen als ik daar was geweest. Heerlijk dat het daar nog gemoedelijk kan.
Mooi pillendoosje inderdaad. Ik heb drie zinken teilen in mijn tuin met planten erin