Misschien, nog eens ooit

We raakten niet uitgeschoten in dat verlaten dorp, er is ook zoveel te zien. In deze mooie doorgang onder een huis is nog een verzameling potten en pannen en oude fruitkistjes te vinden. Het huis erboven is nog in goede staat.

Water is er nog steeds, te zien aan deze waterloop. Niet zo gek want huizen werden in die tijd bij waterbronnen gebouwd, de eerste levensbehoefte.

Tweehonder jaar oud is dit huis waar het jaartal in de steen is gebeiteld. De meeste huizen hier in de buurt stammen uit die tijd, ook het onze.

Behalver de voorgevel staat hier ook nog een achtergevel, het dak en de zijmuren zijn nagenoeg verdwenen.

Is er voor het dorp nog een smal asfaltpad, aan de ande kant is het alleen nog natuur, prachtig. Geen geluid dringt hier door behalve de vogels, insecten en de wind.

Vriendin Jeanne vermaakte zich prima, ze bleef maar fotograferen.

Vanuit dit raampje hadden de bewoners ooit een mooi uitzicht op de vallei.

Dit pimpelmeesje vloog af en aan naar een spleet in de muur. Ze had een rups in haar snavel voor haar jongen die daar zaten.


La Rouvière is maar een klein gehucht, vijf of zes huizen met een paar daarvan in vervallen staat. Als ik zo voor deze prachtige nog rechte muren sta vind ik het zo jammer dat het dorpje niet meer is bewoond. Deze huizen verdienen toch liefdevol onderhoud. Maar dat zal wel niet meer gebeuren, dit ligt zo afgelegen dat permanent wonen onmogelijk is geworden. Misschien komt er nog eens een liefhebber die het als tweede woning gaat gebruiken. Ik hoop het zo.

Reacties

 1. Je moet niet alleen geld, maar ook de tijd daarin kunnen steken, erin wonen kun je al die tijd niet... Maar het is zonde als alles in verval raakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi fris ziet het groen er allemaal uit.
  Mooi ook die varen en de planten met de kleine gele bloemetjes tussen de rotsen en de stenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij dit soort ruïnes slaat je fantasie en hoop al snel op hol. Zo jammer dat dit soort gehuchten verdwijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het zo verwaarloosd is. Maar het levert wel mooie plaatjes op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk komt er een liefhebber..., te mooi!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geniet zeer van je mooie plaatjes en verhalen en ik hoop met je mee. Maar voor mij zou het niets zijn, ook niet als ik geld genoeg zou hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ik hoop het ook. Zo prachtig die oude huizen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.