Rondje Ajoux op de fiets

We maakten afgelopen zondag weer eens een ritje met onze geweldige e-bikes. Dalend door de vallei naar het gehucht Pervenche wat ook onder onze gemeente Issamoulenc valt. Daarna weer verder dalend waarna we scherp rechtsaf moesten slaan en direct daarna flink stijgen richting Ajoux. Dat wist ik en was er dus op voorbereid door in de bocht al te schakelen naar een kleiner verzet en de motor op de hoogste stand te zetten.


 Dankzij de aanwijzingen van Mart lukt me dit steeds beter. Gebruik de techniek die op je fiets zit zegt hij altijd. Veel mensen trappen veel te zwaar, zitten te zwoegen op hun fiets, nergens voor nodig want op iedere fiets, ook op een gewone stadsfiets zitten versnellingen. 

Zonder moeite kwam ik na een flinke klim in Ajoux waarna we weer gingen dalen en toen we weer een stuk lager waren nam ik deze foto. Wij kwamen van het dorp daar boven. Dat is het kleine dorp Ajoux  wat gebouwd is tegen de Rocher d´Ajoux. Deze basaltrots is 750 m hoog en je  ziet hem al van verre in het landschap. Het is een overblijfsel van vulkaanuitbarstingen van 6 miljoen jaar geleden.  Aan de andere kant is een prachtige puinhelling die van ver zichtbaar is, wij hebben er al verschillende keren een wandeling over gemaakt, een heel vreemd landschap.

Onze Ardèche, een landschap waarin je voortdurend stijgt en daalt. 

Het kleine kerkje van Greytus. Ernaast nog een woonhuis en meer is er niet.

De brem begint steeds uitbundiger te bloeien. De heerlijke zoete geur kwam ons tegemoet op de weg boven deze helling. 

Vlak nadat we op de provinciale weg uitkwamen staat dit huis wat we altijd passeren als we richting Privas of Aubenas gaan. Maar eerst waren we over smalle weggetjes nog een heel stuk gedaald en daarna gestegen. Je komt daar geen auto tegen, dat is lekker ontspannen fietsen.

We hebben op onze rit van twee uur 30 km afgelegd en dat is niet veel voor een snelle e-bike maar ik stop vaak voor een foto of om van het uitzicht te genieten. En als ik sterk aan het stijgen ben kom ik niet verder dan14 km per uur want dan rij ik in een klein verzet. Maar ik peddel zo op mijn gemak naar boven zonder kracht te hoeven te zetten en dat is het belangrijkste. Ik was trots op mezelf daar boven op de Fayyolle. 

Reacties

Emie zei…
Is dalen niet eng? Of kan je dat ook rustig aan doen?
Judy zei…
Wat is het daar toch prachtig!
Marthy zei…
Het voordeel is dat we bijna alleen maar kleine weggetjes nemen waar je bijna geen auto tegenkomt dus je hebt de ruimte. Maar toch daal ik voorzichtig af, ik ben niet zo'n held, doe het kalm aan. In de vallei met veel rechte stukken laat ik me weleens gaan, heerlijk. De fiets stuurt goed en heeft dikkere banden.
Janny zei…
Fijn dat het zo lekker rustig is op die weggetjes, dan voel je je toch wat veiliger en kun je beter genieten van de mooie omgeving.
Sjoerd zei…
Schitterend is het daar, Zuid-Limburg is het groot...
miekequilt zei…
Je boft maar met een man die weet hoe je het beste fietsen kan. Zo kunnen jullie heerlijk samen op pad. En kunnen wij genieten van de mooie natuur daar.
Marthy zei…
Ik zou hopeloos verdwalen op al die kleine weggetjes, Mieke.
Prachtig, maar die afdalingen lijken mij ook eng.
In de weer zei…
Fijn Marthy dat je, dankzij de e-Bike, nu toch lekker daar kunt rondtoeren.
Marthy zei…
Ik geniet er echt van, Toos.
liesonderweg zei…
Je moet het toch maar doen!
Lie(f)s.
@'k Stond hier blijkbaar eentje achter... ;-)