Zoeken naar het pad

We gingen gisteren verder met het schoonmaken van een toekomstig wandelpad. Verder, want we hadden in april 2019 al aan dit pad gewerkt maar in de coronajaren 2020 en 2021 is er niets gedaan. We waren met zeven mensen en begonnen met mooi zonnig weer om eerst het deel wat we al gedaan hadden weer een beetje te schonen want de natuur gaat snel en voordat je het weet is een pad weer overwoekerd.

Overhangende takken en struiken worden weggezaagd en men heeft ook geen moeite met al bloeiende bremstruikenals ze in de weg staan. Bij de eerste die ik om zag gaan dacht ik nog wat zonde van dat mooie geel maar er staat zoveel dat ik dat gevoel al snel achter me liet.

Étienne kwam kijken. Hij woont met zijn vrouw in Seignebelle, een gehucht van twee huizen wat achter ons dorp ligt. Het asfalt eindigt daar. Hij kent dit bos op zijn duimpje en weet ieder pad te lopen. Drie jaar geleden gaf hij ons al de goede richting aan en dat deed hij nu weer. Heel fijn.


Tegen de hellingen begint het geel van de brem er steeds meer uit te knallen, zoals ieder jaar weer een prachtig gezicht.

Een deel van een kastanjeboom is over het pad gevallen. De mannen zagen wat grote takken weg, het overhangend deel waar nog makkelijk onder door gelopen kan worden blijft zo, er zit nog leven in de boom.

Koffietijd, even zitten, even praten alhoewel er onder het werk ook druk gekletst wordt. Prettig want wij zijn zo weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Reacties

 1. Prachtig werk om zo'n pad weer beloopbaar te maken! Ja, zonde van die ene brem, maar er blijft nog genoeg over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dat jullie dat doen hoor, het lijkt mij best nog wel een flinke klus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke plek is het toch. Samenwerken aan een gezamenlijk doel is toch geweldig. Vandaag weer verder, of een rustdag?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Samen gezellig aan het werk en mooi resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi werk, zo blijf je gezond en worden er banden gesmeed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om zo samen te werken, zou zo mee willen doen !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap, als je dat 'mag' doen!
  Heel mooi portret van Étienne.
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk om samen aan het werk te zijn. Hopelijk slagen jullie erin het pad weer begaanbaar te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie klus om te doen,maar ook best zwaar denk ik.........

  BeantwoordenVerwijderen
 10. geen gemakkelijk klus Marthy

  maar met vereende krachten lukt dit wel

  een deel van een kastanjeboom dat in de weg zit, valt niet altijd mee

  prettige dag gewenst

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.