Doorgaan naar hoofdcontent

Dublin

Onze laatste twee nachten in Ierland slapen we in een B & B in Malahide, een plaatsje wat tegen Dublin aanschurkt. We wilden gisteren de stad bezoeken en onze aardige gastvrouw zei ons dat we het beste de bus konden nemen. Ze vertelde waar we moesten instappen, dat was vlakbij, ze had een dienstregeling voor ons en een plattegrond van de stad en aan de hand daarvan gaf ze ons een paar goede tips. In een klein half uurtje en € 2.60 p.p. armer stapten we uit in het centrum. Makkelijker kan je het niet hebben.


We waren er om half elf en de stad begon al vol te stromen met dagjesmensen en weekend gasten. En natuurlijk gidsen die in allerlei talen toeristen uitleg gaven over de highlights van de stad

Ik nam wat foto's van leuke gevels in de hippe uitgaanswijk Temple Bar. Met een beetje geduld krijg je net geen drommen toeristen voor je lens.

Langzaam kuierend gingen we op weg naar wat meer rustigere wijken waar genoeg moois te zien was, alleen al aan gebouwen.

Dit is de Christ Church Cathedral en de oudste van de twee kathedralen in Dublin. Het is de zetel van de aartsbisschop van Dublin, een katholieke kerk dus. St. Patrick's Cathedral wat er vlakbij ligt is de hoofdkerk van de protestantse Church of Ireland. 

Een stukje verderop ligt St. Stephen's Green, een park in het centrum van de stad. Het heeft een rechthoekige vorm en er liggen vijvers in, hier en daar staan er wat mooie beelden maar het blelangrijkste, het is er prachtig groen. Dus op een droge zondagmorgen zoals deze liepen er veel mensen te genieten, vooral ouders met jonge kinderen.

In Dublin staan heel wat fraaie 18e eeuwse Georgiaanse stadwoningen. Deze gevel is om deze tijd van het jaar wel heel spectaculair.

We hebben door zo'n wijk gewandeld en alleen al de straarverlichting was prachtig.

Straten vol met dit soort huizen, de voordeuren allemaal in kleur. En ieder huis een onderverdieping waar vroeger het personeel verbleef.

In deze pub met levende muziek dronken we wat, het was er stampvol.

En in dit restaurant aten we wat. Een mooie inrichting en het eten was er heerlijk. Daarna liepen we naar de bushalte, we hadden genoeg gezien en het begon steeds kouder te worden, de eerste druppels vielen. Op aanraden van onze gastvrouw vroegen we de buschauffeur bij onze laan halt te houden wat hij allervriendelijkst deed. Echt, die Ieren zijn schatten van mensen.

Reacties

Judy zei…
Wat een kleurige indruk van Dublin! Maar die kathedraal mag er ook wezen! En dan live muziek in een pub, wat wil je nog meer?
Sjoerd zei…
Ieren zijn echt vriendelijk van nature, we hebben er in Engeland op de diverse judo toernooien diverse leren kennen.
In de weer zei…
Gezellig, live muziek !
Sta steeds weer verbaasd van al die kleurrijke panden.
Edward McDunn zei…
Een prachtig en vooral kleurrijk blog hoor.
En nu zit het er alweer bijna op, hè. We hopen dat jullie net zo genoten hebben van Ierland als wij eerder dit jaar. Aan je blogjes te zien in ieder geval wel! Lieve groet van ons.
Jolande zei…
Wij waren een paar jaar geleden een week in Dublin, dus ik herken veel van je foto's: leuk!
Emie zei…
Het lijkt me zeer de moeite waard dat Ierland, dank voor het meereizen en goede reis terug naar NL.
Charlie zei…
Prachtige foto’s weer en zo kleurig en dat kleine meisje in het park met haar rode (Ierse) haar! Schattig. Goede terugreis en mooie memories!
Janny zei…
Ook leuk, een dagje in een stad, mooi gekleurde panden. En fijn dat de chauffeur jullie voor het huis afzette.
Bertiebo zei…
Ik vond je reisverslag erg leuk en daardoor vind ik Ierland erg aantrekkelijk. Zelf ben ik alleen in Dublin geweest en natuurlijk zie je altijd wel bijzondere en mooie dingen. Maar de stad als geheel vond ik eigenlijk niks. Wilde meteen weer naar London, hahaha.
Elizabeth zei…
Geweldig! Ik proef de sfeer van films die ik heb gezien en boeken die ik heb gelezen ooit...
willy zei…
een prachtige kleurrijke reeks Marthy

een meer dan geslaagde reis, neem ik aan

groeten
miekequilt zei…
Ik dacht dat Ierland somber en donker was. Maar dankzij jou is mijn menig helemaal veranderd. Het is er gewoon prachtig.
Jan uit Perth zei…
Wat een genot om op deze prachtige trip even met jullie te mogen meereizen!