Het was weer een heel gezellig samenzijn met ons gezin gisteren waarbij allerlei lekker eten op tafel kwam. Wij houden allemaal van koken en van het opeten. Luuk van elf jaar maakt bijvoorbeeld een voortreffelijke gratin dauphinois.
Bas had in een klein rookoventje zalm gerookt waar Floor hier mee rond gaat. Er ligt niet veel meer op de plank want de hapjes vlogen er vanaf, de zalm was heerlijk met die rooksmaak.
Bas had zich over het vlees ontfermd, twee gevulde rollades die voortreffelijk gebraden waren. De traybake met pompoen uit onze eigen moestuin aardappeltjes had ik gemaakt Jammer dat ik ben vergeten foto's te maken van de twee verschillende pavlova's, eentje gevuld met chocolademousse speciaal voor de kleinkinderen en de ander met fruit.
Tussen twee gangen door hebben we via een beeldverbindingar Spaans kontakt gehad met kleinzoon Thijs in Ecuador. Hij werkt daar voor een hulporganisatie en leert er Spaans. Heel leuk, hij geeft gymnastiek en voetballes aan negenjarigen op een lagere school in een achterstandswijk van Quito. Hij is in huis bij een gastgezin waar zijn moeder 25 jaar geleden ook verbleef, alleen zijn zij van een generatie jonger. Deze mensen zijn altijd vrienden gebleven. Thijs is al even in Ecuador, volgende week gaat hij naar een ander project. Het was goed om hem even te zien en je merkt aan hem dat hij het geweldig naar zijn zin heeft.
Reacties
En leve de techniek hé, om iemand zó ver te bereiken!
Lie(f)s.
Mooi hoe hij daar bezig is, prachtig werk.
Geweldig wat je kleinzoon doet en wat boffen we toch met de moderne technieken waardoor contact houden nu een stuk makkelijker is.