Doorgaan naar hoofdcontent

Bijzondere relatie

Ik prijs me rijk met mijn vrouwelijke postbode  Natacha, daar heb ik een bijzondere relatie mee. Van de week lag er weer een kattebelletje van haar in mijn brievenbus, altijd geschreven op die gele plakbriefjes. Dat de Franse posterijen weer van die mooie postzegelboekjes hebben uitgegeven en of ik interesse had. 

Natuurlijk heb ik interesse want ik stuur heel wat verjaardagskaarten rond in mijn eigengemaakte enveloppen en die enveloppen vindt Natacha geweldig. Ze weet dat ik daar mooie postzegels op wil. In het kleine postkantoortje in Gua kan ik alleen maar die geijkte postzegels met Marianne erop krijgen, zo saai.

Dus heb ik ook een briefje gemaakt en dat in een mooie envelop gestopt en in mijn  brievenbus gedaan. Het rode schuifje wat aan de binnenkant van het deurtje zit omlaag geschoven zodat Natacha weet dat er wat in de bus zit. Dat kan natuurlijk ook post zijn die verzonden moet worden want de brievenbus voor de uitgaande post is er niet meer.

Ik vertelde haar dat ik ze graag wilde hebben mits ze volgend jaar ook nog geldig zouden zijn. Ik kreeg de prijs door met de verzekering dat ik ze dan ook nog kan gebruiken en heb daarna het geld met een mooie kaart voor haar weer in de brievenbus gedaan. 

Gistermorgen stond ze voor de deur met zoals altijd een stralende lach. Ze kwam de fraaie postzegelboekjes zelf even brengen. Ze vroeg wanneer we weer zouden vertrekken en heeft ons alvast een goede winter in Nederland gewenst.

Dit is de voorkant van de boekjes, de Franse posterijen hebben hun best gedaan. Maar zonder mijn lieve, leuke factrice had ik ze hier niet in huis gehad.

Reacties

Bertiebo zei…
Superleuk allemaal, de factrice, de postzegels en jouw enveloppen ook!
KnutzEls zei…
Wat een service. En alleen om de postzegels zou je brieven schrijven. En enveloppen maken.
Sjoerd zei…
Daar wordt er nog goed voor de post gezorgd, hier is het een puinzooi.
Judy zei…
Prachtige zegels! En wat een geweldige postvrouw! En postsysteem ook!
Yova zei…
Prachtig postzegels heb je gekregen. Deze is heel apart te zien. Mooie kleuren heeft deze postzegels. Fijne dag.
In de weer zei…
Een geweldig goede factrice, en lief dat je haar ook met mooie post hebt verwend.
Anoniem zei…
Wat een mooie zegels! Ik verstuur ook nog wel kaarten als we op vakantie zijn en kon alleen de saaie standaardzegels krijgen. Ik heb twee keer op donderdag een kaart gepost en die viel dinsdags al in Nederland in de bus. Vind ik erg snel.
miekequilt
Emie zei…
Dat gaat er hier heel anders aan toe helaas. Onze oude postbode is gepensioneerd en de nieuwe, die we niet kennen, levert onze post af bij de buren. Maar goed we krijgen op onze berg wel post, dat vinden we al heel wat.
Anoniem zei…
Wat een mooie zegels Marthy. Bijzonder dat het op die manier kan. Ik bestel altijd zegels bij postzegelmetkorting.nl. 10 Zegels voor de prijs van 9, en altijd weer een verrassing wat je binnen krijgt. Je kunt bij de bestelling wel een thema aangeven. Groetjes van Brigit
Charlie zei…
Hoe bijzonder zo’n relatie met de factrice, hadden we zoiets in Nederland nog maar.
Lies zei…
Onvoorstelbaar wat nog mogelijk is bij jullie! Hechte vriendschappen! Om jaloers op te zijn...
En ja, de zegels zijn mooi!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Dat is toch gaaf! Ze is goud waard...